Barn, ungdom och familj

Familj på promenad i höstsolen.
Familj på promenad i höstsolen.

Råd, stöd och hjälp är något vi många gånger behöver och behovet kan se olika ut i olika situationer.

Kommunen har olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna.

Kommunen ska verka för att barn växer upp under trygga och goda förhållanden och särskilt uppmärksamma de barn och ungdomar som visar tecken på ogynnsam utveckling. Detta omfattar alla barn 0-18 år och i vissa fall ungdomar upp till 20 år. Det finns tillgång till information och rådgivning samt individuellt utformat bistånd. Barn och föräldrar kan också erbjudas skydd och stöd i olika situationer. Både barn och vuxna kan vända sig till oss.

Det finns olika stöd att få

Vissa stödinsatser är öppna för alla och som du själv kan ta kontakt med, vilket innebär att det inte krävs någon utredning eller beslut från kommunen.

Det finns också insatser och verksamheter som kräver att kommunen gör en utredning och fattar beslut om att personen ifråga ska får ta del av insatsen/verksamheten.

BRIS – barnens hjälptelefon

Till BRIS barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av, be att få prata med ett BRIS-ombud. Telefon 116 111.

BRIS Vuxentelefon – om barn

Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym. Telefon 077-150 50 50.

Kontakt

 • Individ- och familjeomsorgen

  Växel

  0573-14154 IFO@arjang.se

  Besöksadress

  Nertomtvägen 4, Årjäng

  Postadress

  Box 906

  672 29 Årjäng

  Telefontid reception

  Mån - Fre kl: 09.00 -15.30

  Receptionen är öppen för besök:

  Mån, Ons och Tors kl: 09.00-15.30

  Fre kl: 09.00 -12.00

  Lunchstängt 12.00-13.00 alla dagar.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: zandra vestlund