Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

Tack för att du är och har varit sparsam med vattnet i Töcksfors under vår driftstörning. Vi har ännu inte full kapacitet och är tacksamma om abonnenter i Töcksfors fortsätter vara försiktiga med vattenförbrukningen.

Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

Tack för att du är och har varit sparsam med vattnet i Töcksfors under vår driftstörning. Vi har ännu inte full kapacitet och är tacksamma om abonnenter i Töcksfors fortsätter vara försiktiga med vattenförbrukningen.

Sotningsfrister

Bok lagen om skydd mot olyckor.
Boken med lagen om skydd mot olyckor

Beroende på värmekälla och eldningsfrekvens varierar intervallen av brandskyddskontroller. Här ser du vad som gäller för just din värmekälla.

Eldning med fasta bränslen

Konventionell panna

3 ggr/år

Pannor med keramisk inklädnad i förbränningskammaren eller motsvarande konstruktion för effektiv förbränning av bränslet och där pannan är ansluten till ackumulatortank eller motsvarande anordning

3 ggr/år

Pannor där eldning sker med träpellets eller annat från sotbildningssynpunkt motsvarande bränsle och där eldnings-apparaten är speciellt konstruerad för effektiv förbränning av bränslet:

2 ggr/år

Eldning med flytande bränsle

Pannor där eldning sker med tung eldningsolja eller annat från sotbildningssynpunkt motsvarande bränsle:

4 ggr/år

Pannor där eldning sker med lätt eldnings-olja eller annat från sotbildningssynpunkt, motsvarande bränsle och pannans märkeffekt överstiger 60 kW.

1 ggr/år

Pannor där eldning sker med lätt eldningsolja eller annat från sotbildningssynpunkt motsvarande bränsle och pannans märkeffekt uppgår till högst 60 kW

2 ggr/2 år

Köksspisar, ugnar och andra jämförbara förbrännings- anordningar

Lokaleldstäder:

Eldstäder som utgör den primära källan för uppvärmning av det utrymme där eldstaden är uppställd eller för matlagning.

1 ggr/år

Eldstäder som inte utgör den primära källan för uppvärmning av det utrymme där eldstaden är uppställd eller för matlagning.

1ggr/3år

Eldstaden är belägen i ett fritidshus.

1ggr/3år

Imkanaler i restauranger eller andra större kök

Tillagningskök

3 ggr/år

Kök som endast används för uppvärmning av mat eller liknande verksamhet

1 ggr/år

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: krister davidsson