Årjäng - landets bästa för unga att bo i

En kvinna som står framför en butik

Årjäng är Sveriges bästa kommun för unga att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Årjängs kommun rankas högst på listan över kommuner där det är bäst för unga att bo. I det nya indexet Sveriges bästa kommun för unga att bo i har Länsförsäkringar fastighetsförmedling vägt samman ungdomsarbetslöshet, bostadspriser, trångboddhet och tillgång till bostäder för unga.

Vi är väldigt stolta över den här nyheten på Samhällsbyggnadsavdelningen i Årjäng. Det här är en positiv utveckling i Årjängs kommun och något vi arbetar för hela tiden, Peter Månsson, Samhällsbyggnadschef

Utvecklingen fortsätter

Koncernen Årjängs kommun arbetar väldigt aktivt med attraktiva boenden genom dess bostadsbolag som snart färdigställt ett nytt hyreshus i Årjäng och kommer därefter att starta etapp 2 på Solängen i Töcksfors. Samhällsbyggnadsavdelningen projekterar fram nya villatomter på Kallnäset och fler LIS-områden utreds nu då efterfrågan ökat för att bo på landsbygden. Många industrier går bra och expanderar vilket skapar arbetstillfällen som i sin tur skapar behov av fler boenden.

Läs mer i artikeln:

 

Lyssna också på P4 Värmlands inslag där Johanna berättar om varför Årjäng är det bästa stället att bo i för unga:

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: robin sandberg