Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Plugga på Lärcenter

Lärcenter Årjängs gymnasieskola
Till Lärcenter kan du komma för självstudier eller möta lärare i dina kurser.

Att studera på distans mot kommunens Lärcenter innebär stor frihet att lägga din studietid hur du vill. Egenstudier tar tid, så förbered dig på att lägga ner arbete på studierna.

Lärcenter - studier på distans

Lärcenter i Årjäng finns i samma lokaler som Årjängs gymnasieskola och vuxenutbildning. Här läser du på distans med några inplanerade närträffar. Lärcenter erbjuder studier på gymnasial nivå. Ibland kan du även studera mot olika universitet.

Lärcenters lokal är öppen måndag till fredag mellan 10.00 och 15.00.

Gymnasiala kurser

Om du saknar en eller flera kurser kan du läsa in dessa på Lärcenter i Årjäng. Här får du hjälp och vägledning i kurserna. Ta kontakt med vuxenutbildningens samordnare för att veta vilka kurser som skolan erbjuder.

Studietakt

Du lägger själv upp planeringen för att kunna följa med i utbildningens och kursens planer. En kurs på halvfart kräver att du studerar ungefär 20 timmar per vecka. Utbildningar på helfart motsvarar en normal arbetstid på 40 timmar per vecka.

Yrkeshögskoleutbildningar i Årjäng

I höst startar två nya yrkeshögskoleutbildningar i Årjäng. Det kommer då att finnas möjlighet att utbilda sig till produktionstekniker och automationsingenjör.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: sonja lundström