Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

Tack för att du är och har varit sparsam med vattnet i Töcksfors under vår driftstörning. Vi har ännu inte full kapacitet och är tacksamma om abonnenter i Töcksfors fortsätter vara försiktiga med vattenförbrukningen.

Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

Tack för att du är och har varit sparsam med vattnet i Töcksfors under vår driftstörning. Vi har ännu inte full kapacitet och är tacksamma om abonnenter i Töcksfors fortsätter vara försiktiga med vattenförbrukningen.

Frågor och svar - Gator och trafik

Storgatan i Årjäng
Storgatan i Årjäng

Här hittar du vanliga frågor och svar om snöröjning, klippning av häck, laddstolpar och felanmälan.

Vi har både egen personal och entreprenörer som sköter snöröjningen. När det har kommit fem centimeter kallas plogbilar ut. Vi planerar med hjälp av väderleksrapporter och vädertjänster, men också genom egna bedömningar på plats. När och var snöröjningen börjar beror på hur mycket snö det har kommit, och det är alltid gång- och cykelvägar som plogas först. Det här betyder att det kan dröja innan plogbilen kommer till just din gata, men vi arbetar så fort vi kan enligt den prioriteringsordning som gäller.

Du kan hämta sand för sandning på flera ställen. Ta med dig hink och spade. Då sanden ska räcka till många får du inte hämta sand på kärra utan bara i hink. På dessa platser hittar du sandlådor.

Inom Årjängs och Töcksfors tätort:

  • Vid kommunförrådet på Smedgatan 10 i Årjäng. Det finns 3 gröna sandlådor med sand, norr om grindarna.
  • Bredvid Töxfrakt garage vid Fågelviksvägen i Töcksfors. Till vänster om vägen till skolans parkering står ett rött plåtskjul med sand i. Det är cirka 200 meter från E18 mot Västra Fågelvik.

Vid återvinningsstationerna på följande platser:

  • Svensbyn, vid lanthandeln
  • Lennartsfors, vid gamla brandstationen
  • Blomskog, vid gamla lanthandeln
  • Hämnäs, vid förskolan Karlavagnen
  • Östervallskog, vid lanthandeln
  • Selen, ca 300 meter från E18

Ja, säker trafik på bostadsgator kräver fri sikt. Om växter intill gång- och cykelvägar eller gator blir för höga skymmer de sikten i trafiken. Varje år skadas människor i onödan på grund av skymd sikt. Några enkla åtgärder före och under sommaren kan rädda liv.

Tillsammans hjälps vi åt att skapa en tryggare trafikmiljö!

Läs mer i informationsbroschyren:

Felanmäla hög växtlighet vid tomtgränsen här:

Gatuenheten ansvarar över att gatubelysningen fungerar. Vi använder oss av en entreprenör som reparerar och underhåller vårt gatljus. Rondering och reparation av belysningen sker två gånger per år där de flesta av felen åtgärdas. De fel som bedöms som direkt trafikfarliga åtgärdas snarast efter att felet upptäckts.

Felanmäl gatlampa här:

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: andreas winborg