Årets Årjängel

Lennart Nilsson delar ut Årets Årjängel till Svea Jonsson
Lennart Nilsson delar ut Årets Årjängel till Svea Jonsson

Årets vinnare 2024

Vinnare av årets Årjängel 2024 är Svea Jonsson.

Juryns motivering:
Svea har med respekt och ömhet stöttat, vårdat och skapat en gemenskap för de som genom åren levt delar eller hela sina liv i kommunen. Hon har orkat gett det lilla extra, dag efter dag även långt efter arbetspassets slut. Hennes kunskaper och arbete har hjälpt många av kommunens innevånare att känna sig värdefulla, när man tappat sin egen tro på det. Hon finns där för våra äldre när vi själva inte hinner med.

Om priset

Invånare i Årjängs kommun har möjlighet att lämna förslag på vem som ska vinna priset som årets Årjängel. Syftet med priset är att uppmärksamma och uppmuntra personer som gör Årjängs kommun till en bättre plats att bo och leva på.

Det kan vara någon som gör det där lilla extra och förgyller vardagen för sina medmänniskor. En trygg stöttepelare för någon som har det kämpigt. Någon som är modig och vågar stå upp och kämpa mot orättvisor, eller kanske en eldsjäl som brinner för en förening, en plats, miljöfrågor eller annat. Kanske en vardagshjälte i det dagliga eller en person som gjort en särskild insats vid ett kritiskt tillfälle.

Det kan också vara andra saker som gör du tycker att någon är en Årjängel. Alla invånare får därför möjlighet att själv tolka och beskriva vem de tycker är en Årjängel för dem.

Kultur- och fritidsnämnden är jury och utser en vinnare bland inkomna förslag.

Priset består av en prischeck på 5 000 kr och en specialdesignad glasängel.

2021 Maja Watts
2022 Lene Karlsson
2023 Tore Berglund
204 Svea Jonsson

Årjängel
Årjängs kommun
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: stefan sköld