Allsköns Musik 2023

Allsköns musik 2023: 25-27 augusti

Då var Allsköns Musikhelgen 2023 över. Tack till all publik som ändå trotsade det hemska vädret och kom, tack till alla artister, Krogeriet som stod för mat och dryck, tack också till alla oss som jobbade.
Vi fick ta del av fantastiska konserter från fredag till söndag.
Om allt är som vanligt så ses vi i augusti 2024.

här kan du se hela programmet , 3.2 MB. och skriva ut. Välkomna till en fantastisk musikhelg.

DOTTER

Fredag 25 augusti klockan 21.00, Båtmagasinet, Årjäng

Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande akter, med över 300.000 lyssnare i månaden på Spotify. Nu tar hon nästa steg och ger ut musik på svenska som fortsatt befinner sig i en retro-modern värld, men med fler organiska element och oväntade ackordföljder.

Dotter kom på andra plats i Melodifestivalen (2020) och undgick med en ynka poäng att vinna med hitsingeln ”Bulletproof”. Låten är det mest streamade bidraget av samtliga låtar från årets Melodifestival - alla kategorier! Med över 20 miljoner streams har låten sålt både guld och platina, precis som föregående årets hitsingeln ”Walk With Me” med sina snart 25 miljoner, släppt och framförd tillsammans med ingen mindre än Måns Zelmerlöw.

Med flera TV-framträdanden såsom Allsång på skansen, Sommarkrysset, TV4 nyhetsmorgon, har hon med åren skapat en alldeles egen unik plats på scenen där hon står som en av landets mest intressanta och snabbt växande popartister!

Dotter
DOTTER

Fredag klockan 12.00, Restaurang Travmuseet, Årjäng

Kulturskoleelever

Kom till travmuseet och lyssna på sång och musik samtidigt som ni äter en god lunch.
Det blir ett blandat musikprogram av elever som spelar instrument och sjunger på Kulturskolan

Pojke med dragspel
Foto: Lennart Jonsson

Fredagen 25 augusti klockan 19.00, Invigningskonsert i Silbodals kyrka, Årjäng
intar

Pärra Eriksson och Maria Larsson

Pärra och Maria hade ett bejublat uppträdande tillsammans med Jack Vreeswijk och Love Tholin på samma plats och samma arrangemang för några år sedan. De spelar även tillsammans i môra-Per och åkte förra sommaren moped och spelade sig igenom Värmland på den allra sista Packmopedsturnén. Hjärtligt välkomna till en sensommarkväll fylld med berättelser, musikaliska utflykter och gnistrande spelglädje.

Pärra & Maria
Pärra Eriksson & Maria Larsson

Con Brio

Invigningskonsert fredag 25 augusti klockan 19.00. Silbodals kyrka, Årjäng

Con Brio är en blandad kör från Nordmarkens pastorat. Den är ofta anlitad i såväl kommunala arrangemang som i olika föreningars tillställningar. I år står sånger av Olle Adolfsson på programmet.
Körens dirigent är Kerstin Wallmyr och ackompanjatör är Anna Danielsson

Con Brio
Foto: Lars Brander

Wilma Nea

Fredag 25 augusti klockan 21.00, Båtmagasinet, Årjäng
Lördag 26 augusti klockan 18.00, Silleruds kyrka, Årjäng

Singer-songwriter med retrovibbar och influenser från jazz och musikteater. Wilma Nea undersöker kontrasterna mellan lek och allvar, och att flera känslor kan existera samtidigt. Hon sätter rörliga sångmelodier och lekfullt piano i framkanten. Det egenproducerade albumet This too shall pass (2022) är ett ärligt porträtt av förhållanden, att växa och jakten på den viktiga självrespekten.

Wilma Nea
Foto: Ebba G Ågren

The Second Face

Lördag 26 augusti klockan 21.00, Båtmagasinet, Årjäng

Folkrockbandet The Second Face från Karlstad, bildades 2019 av en slump. Deras parallella band Greenfreaks (som spelar traditionell irländsk musik) skulle spela in en skiva för att fira 15-årsjubileum. En ny egen låt skrevs, o helt plötsligt blev det fler. De bestämde sig helt enkelt för att satsa på ett helt nytt band med eget material. Sen kom pandemin, vilket medfört att The Second Face bara har gjort ett fåtal spelningar fram till nu. Den största som förband till brittiska The Levellers på Trädgårn i Göteborg i slutet av förra året. Första plattan släpptes 2020 och heter "Different" och låtar till platta nr två är i stort sett färdigskrivna och kommer sannolikt att spelas in under hösten.

The Second Face består av;

Matilda Carlsson - fiol och dragspel, Andreas Jonsson - elbas, cajun och sång,

Marcus Gustafsson - sång, ack.gitarr, Emil Larsson - trummor, sång, Frida Granström - altfiol, Emil Andersson - elgitarr, sång.

se mer om bandet här Länk till annan webbplats.

lyssna här Länk till annan webbplats.

The Second Face
The Second Face

Bones for Keys

Lördag 26 augusti, klockan 21.00, Båtmagasinet, Årjäng

Bones for Keys är en dynamisk bluesrock-grupp som är lika okonventionell som den är engagerande. Genom att utforska en mängd olika musikgenrer, från gipsy-musik och cirkusmusik till psykedelisk rock, har gruppen skapat en bred ljudbild som både överraskar och tillfredsställer lyssnarens öron.

Bones for Keys
Bones For Keys

Lördag 26 augusti, Krogeriet klockan 21.00

Vi är ett band som spelar på krogar, evenemang och privata fester, har ett brett musiksortiment men framförallt Rock, Country och svensk pop med inslag av lite dansbandsmusik med.

The Bellman Brothers
The Bellman Brothers

Bäckmans

Lördag 26 augusti klockan 10.00 på Kvarnåsens äldreboende i Årjäng och klockan 15.00 på Solgårdens äldreboende i Töcksfors.
Fri entré.

Bäckmans spelar dansant musik med låtar vi känner igen med allt från Sven Ingvars till Bellamy Brothers, som gör att vi vill upp och svänga våra lurviga. I första hand för de boende men alla är välkomna i mån av plats.

Bäckmans
Foto: Lars Brander

Lördag 26 augusti, Holmedals kyrka klockan 16.00

Wermland Operas orkester under ledning av dirigent Eric Solén.

När sensommaren är som vackrast bjuder våra musiker på Stenhammars ljuva Sentimental Romans i A-dur med Katherine Wang som violinsolist samt Mozarts sprudlande Symfoni nr 35. Hör även operasolisten AnnLouice Lögdlund i Wesendonck Lieder av Richard Wagner. Välkommen till en finstämd konsert med sensommartoner!

Sensommartoner
Sensommartoner

Renata Yusupova

Lördag 26 augusti klockan 18.00 Silleruds kyrka, Årjäng

Konstertpianist och organist.
Har sin utbildning från Baku Musikakademi i Azerbajdzjan och andra internationellt erkända skolor. Bor i Sverige sedan  2007.
Vinnare av ett antal nationella och internationella tävlingar. Jobbat som bl. a. professorassistent i piano, ackompanjatör, coach på opera teater och solist. Mottagare av presidentens kulturstipendium för utveckling av konst och kultur i Azerbajdzjan.
Några klasser, seminarier eller privata studier utöver ordinarie utbildning:

B. Davidovich (Julliard school, New York), Piano
M. Rostropovich (Kronberg Akademi, dirigent för Washington Symfoni), Chamber music
N. Starkmann (Moscow Conservatory), Piano
A. Parshin (Moscow Conservatory), Organ
E. Steen-Nøkkelberg (Norges Musikhögskola), Piano
J. H. Bratli (Norges Musikhögskola), Piano

Renata Yusupova
Renata Yusupova

Evelyn Jons & Mathilda Röjdemo

Avslutningskonsert söndag 27 augusti klockan 16.00
Kulturladan "Varke" Töcksfors

Äntligen kommer Evelyn Jons och Mathilda Röjdemo tillbaka till Kulturladan! Förra gången de var här var ladan knökfull både med publik och musikalisk energi!
Den här duon kommer som vanligt med vackra melodier, roliga historier och massor av gammalt hederligt sväng! På programmet står sånger från många ur de musikaler Evelyn medverkat i på scener runt omkring i landet, så som Cats, West Side Story och Kristina från Duvemåla. Vi får även höra något från de bådas senaste projekt och så brukar vi alltid få nån historia om när allt gick åt skogen också...  det här är två tjejer som verkligen bjuder på sig själva!

Evelyn Jons
Evelyn Jons Foto: Lars Brander
Mathilda Röjdemo
Mathilda Röjdemo Foto: Lars Brander

Avslutningskonsert
söndag 27 augusti, klockan 16.00, Kulturladan "Varke", Töcksfors

Karl Wallmyr Trio är en jazzgrupp med fokus på melodier och samspel. Trion träffades i Stockholm under sin studietid på Kungliga Musikhögskolan och har sedan dess spelat ihop runt om i världen, både ihop och på egen hand.


Mauritz Agnas
Mauritz Agnas
Morgan Hultgren - Wärn
Morgan Hultgren-Wärn
Karl Wallmyr Trio
Karl Wallmyr

Jojje Wadenius och Cleo bandet invigde I Sillbodals kyrka.
Musikenär en unik blandning av funk och melodisk fusion, med några stänk av jazz och blues, och andra stämningar som är svåra att kategorisera.

Medverkande:
Georg ”Jojje” Wadenius, Gitarr
Jesper Nordenström, Keyboards
Lars ”Larry” Danielsson, Bas
Per Lindvall, Trummor


Jojje Wadenius
Jojje Wadenius

EXLO grundades 2010 av då 9-åriga Linnea Waljestål. Till en början gick de under namnet LILL men bytte namn till EXLO 2018 då de fick med Nathapat och Oliver som nya gitarrister i bandet. EXLO’s musik inspireras av 80-talets rock och artister som Journey, Europe och TOTO är stora influenser. Musiken innehåller maffiga synthljud blandat med tät stämsång och tjocka gitarriff som hör 80-talssoundet till.

2020 släppte de sitt debutalbum “Traveling Towards the Sun” som har streamats över 63 000 gånger på Spotify och som det bl.a. gjorts reportage om i tidningen “Rocknytt” av Ron Dahlgren som då intervjuade Linnea.

2021 släppte de singeln “We Are One” tillsammans med dess musikvideo där 58 personer deltog i en stor kör i syftet att föra människor samman i.o.m. den rådande Covid19-pandemi som gjort att många känt sig isolerade och ensamma. Dessutom hände det mycket annat 2020-2021 som bidrog till låtens handling om att vi alla på jorden är EN och att vi ALLA kallar just Jorden för vårt “Hem” och att vi är de vi är.

EXLO består av:
Linnea Waljestål - Trummor och Leadsång
Ellinor Bergkvist - Synth och kör
Liv Haglund - Bas och kör
Oliver Lee - Gitarr, slagverk och kör
Nathapat Ketmai - Gitarr och kör

 

EXLO
EXLO

Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande
konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond.
Innehåller allt från svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor.

Musiker:
Dag Westling - sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle
Esbjörn Hazelius - fiol, sång, gitarr
Gideon Andersson - bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Staffan Lindfors - kontrabas, sång

Esbjörn är känd från Jul i Folkton, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller Band m.fl. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Dag har spelat i irländska gruppen Eitre, samarbetat med bl.a. Sofia Karlsson, medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten” samt har ett förflutet i symfonirockgruppen Tribute från Norrköping på 80-talet.
Dag turnérar regelbundet som soloartist.

Gideon är en erkänd multiinstrumentalist och har samarbetat med så vittskilda artister som Sofia Karlsson och klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Även Gideon ingick i symfonirock-gruppen Tribute från Norrköping.

Staffan har också turnerat med Sofia Karlsson och är medlem i Ian Carr and his Various Artists, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

 

QUILTY
Foto: Rita Michelsson

Årjängs kommunala musikskola
Alltsedan 1950-talet har musikskolan varit en del av kommunens kulturliv, så därför är det naturligt att musikskolan också medverkar i "Allsköns musik" .

I år kommer elever från musikskolan att spela vid två tillfällen i samband med barn- och familjeföreställningen:'

I Årjäng får vi lyssna till blåsorkestern, barnkör, fiolgrupp samt piano- och dragspelselever.

I Töcksfors får vi lyssna på fiol- och gitarrgrupper samt pianoelever.

Peter Pop vill involvera publiken så mycket det går för att skapa en ”vi-känsla” i rummet så att publiken känner att man gjorde en konsert tillsammans! Peter Pop´s show engagerar helt klart hela familjen. Du har säkert redan hört ­era av Peter Pop´s låtar från hans nya album ”Peter Pop-Unik” i radion? Peter Pop brinner också för anti-mobbing och vikten av att vi bryr oss om varandra. Detta tema är genomgående i hans show blandat med rena humorlåtar och knasiga infall. Förvänta dig bra musik och mycket skratt!

Peter Pop har producerat artister som Laleh, Carola, Allram East, Petter tar nu steget fram till mikrofonen och levererar en glad sprudlande konsertupplevelse tillsammans med publiken.

 

Bäckmans spelade på Kvarnåsens och Solgårdens äldreboende. De framförde dansanta och välkända låtar. I första hand var spelningarna för de boende men alla var välkomna i mån av plats.

 

Sensommarstämning med Wermland Operas orkester och instrumentsolister.

Dirigent: Daniela Musca

 

Sensommarstämning

Publiken bjöds på en blandning av irländsk folkmusik och country/bluegrass.

Meverkande:
Rikard Ohlin - sång och stränginstrument
Roger Lindström - gitarr
Sofia Åhström - durspel
Göran Nilsson - bas
Kent Karlsson - trummor

 

Vi är Tupplurarna - en studentorkester från Uppsala som har bjudit på svängig storbandsjazz i över 40 år (jubileum i år!). Vi har spridit musikglädje på många tillställningar, allt från baler och bröllop till gator och torg. Vi känns lätt igen i våra egensydda brungula manchesterkavajer och på vår medhavda tuppmaskot. Ofta spelar vi på Uppsalas studentnationer när det drar ihop sig till bal och gasque, då vi spelar swing som passar utmärkt för danstillställningar.

Tupplurarna
Tupplurarna

Det här är en duo som har många strängar på sina lyror.

 

Adam och Micke Dou

Bandet spelar en blandning av originallåtar med stor variation, allt från tung rock till blues.

 

Bakom Dakota Sea Riders döljer sig Anders Persson, en 37-årig musiker och låtskrivare från Hammarö i Värmland. Efter över 15 år i rockbranschen, bland annat i bandet Perry and The Travellers, bytte han elgitarr mot akustisk och började skriva låtar till sin första soloplatta. I samma veva träffade han sångerskan My Sohlin vilket ledde till uppstarten av Dakota Sea Riders. De övriga medlemmarna har tidigare varierat efter årstid och intresse, men sommaren 2016 utvecklades bandet till en fast supergrupp.

Musikaliskt flirtar musiken med den amerikanska folkscenen och blandar upp det hela med nordisk indie, hela tiden med de personliga texterna i fokus. Det är akustisk och organisk musik i grunden, men med elektrifierad potent rockorkester som ackompanjemang.

Debut-ep:n släpptes den 26:e maj 2017 och året efter släppte bandet singeln Summer Breeze.

Medlemmar:
Henrik Strömberg - trummor
Tim Flinth - bas
Anders Persson - sång/gitarr
My Sohlin - sång
Andreas Sjögren - pedasteel/elgitarr
Maria Larsson - fiol

 

Dakota Sea Riders
Foto: Therese Sjögren

Kören Con Brio och duon Amanda och Tony tolkade Evert Taube och Darin.

 

Con Brio
Foto: Lars Brander
Tony Nilsson och Amanda Thorell
Foto: Lars Brander

Historik

Allsköns Musik startade i augusti 2007 efter en idé som dåvarande Kultur- och Fritidschef Owe Lindström fick på en semestertripp till en liten by i Frankrike. Kan de så kan väl vi...
Grundtanken var att engagera musiker som har anknytning till "bygden" och har fostrats i vår musikskola eller på annat sätt har anknytning till vår kommun. En arbetsgrupp bestående av representanter från kommunen, församlingar och föreningar sammankallades och började planera.

Så här långt...

Resultatet blev en otrolig musikhelg med allt från härliga musikskoleelever till världskända artister som alla bjuder på högklassisk musik från rock, pop, country och folk till musikal, klassiskt och gospel.

Så här såg programmet , 5.2 MB. ut 2019, sen kom pandemin.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: stefan sköld