Med ett starkt och växande näringsliv, framgångsrik skola och trygg barnomsorg har Årjängs kommun nära till allt som betyder något.

Jobb, skola och barnomsorg

Med ett starkt och växande näringsliv, framgångsrik skola och trygg barnomsorg har Årjängs kommun nära till allt som betyder något.

Skola och barnomsorg

92,5 procent av eleverna i årskurs 9 i avgångsklasserna 2022/2023 i Årjängs kommun är behöriga till gymnasiet. Det är bäst i hela Värmland och kurvan pekar stadigt uppåt sedan flera år tillbaka. Långsiktigt förbättringsarbete i barnomsorg och skola, fantastiska medarbetare, politiska satsningar och trygga uppväxtmiljöer har tagit oss hit. Vi är stolta över vår skola och barnomsorg.

Läs mer

Arbete och karriär

Årjäng är en stolt tillväxtkommun med närmare 10 000 invånare och ett myller av företag inom många olika branscher; besöksindustri, byggindustri, skogs- och jordbruksindustri, tillverkningsindustri för att nämna några. Vi ser ljust på framtiden och satsar på den. I Svenskt Näringslivs undersökning 2023 av det lokala företagsklimatet har Årjängs kommun klättrat 120 platser.

Läs mer

Flytta hit!

Är du på väg att flytta till Årjäng? Här finns goda förutsättningarna att leva ett tryggt liv med närhet till skola och service. Årjängs kommun har ett strategisk läge mitt emellan Stockholm och Oslo, med Karlstad som är Värmlands residensstad, däremellan.

Söker du en befintlig bostad eller kanske en tomt för att bygga ett hus eller en gård? Här hittar du allt du behöver veta om bostäder, arbete, skola och annat smått och gott. Hjärtligt välkommen till Årjäng - En stolt tillväxtkommun!

Läs mer