Med en fantastisk sjönära natur och ett stort utbud av olika fritidsaktiviteter för hela familjen har Årjängs kommun nära till allt som betyder något.

Nära till fritiden

I Årjängs kommun är det nära till naturen och nära till vatten. Det gör det möjligt att ha en mängd olika fritidsintressen och fritidssysselsättningar.

Vi har ett av Europas finaste paddelvatten, över 300 km vandringsleder, en nationell cykelled som leder över till Norge, vi har Sveriges vackraste travbana, vi har Glasskogens naturreservat, vi har ett troll som är 8 meter högt med 3,5 meter i skostorlek, vi har ett aktivt och engagerat föreningsliv. Här vill människor bo, för här är det nära till allt som betyder något. Här kan du hitta unika möjligheter till ett aktivt föreningsliv, rörligt friluftsliv, härliga bad och spännande natur- och kulturupplevelser.

Flytta hit!

Är du på väg att flytta till Årjäng? Här finns goda förutsättningarna att leva ett tryggt liv med närhet till skola och service. Årjängs kommun har ett strategisk läge mitt emellan Stockholm och Oslo, med Karlstad som är Värmlands residensstad, däremellan.

Söker du en befintlig bostad eller kanske en tomt för att bygga ett hus eller en gård? Här hittar du allt du behöver veta om bostäder, arbete, skola och annat smått och gott. Hjärtligt välkommen till Årjäng - En stolt tillväxtkommun!

Läs mer

Upptäck Årjängs kommun!

Mittemellan Karlstad och Oslo, i ett sjörikt skogslandskap, hittar du Årjängs kommun. Upptäck ett av Europas finaste paddelvatten, över 300 km vandringsleder och vår nationella cykelled, Unionsleden. Låt dig ryckas med av vår stora passion för trav, ta del av en flera hundra år gammal marknadstradition och hälsa på vårt vänliga troll.

Läs mer