Årjäng klättrar 120 platser i Näringslivsrankingen

Sammanfattande omdöme näringslivsklimatet i Årjängs kommun

Årjängs kommun klättrar 120 platser i Svenskt Näringslivs årliga undersökning av det lokala företagsklimatet. Vi ligger nu på plats 58 av Sveriges kommuner. Fantastiskt kul att vi har vänt trenden, nu fortsätter vi att tillsammans arbeta för att utveckla näringslivsklimatet i vår kommun.

Det känns väldigt roligt att se den höjning vi har gjort i rankingen. Trenden är bruten och vi tar ett starkt kliv uppåt. Det är resultatet av hårt arbete och gott samarbete mellan Nordmarkens Näringsliv och Årjängs Kommun. Vi är glada men ändå inte helt nöjda med placeringen så nu jobbar vi vidare för att nå ännu högre nästa år säger Johan Västsäter, ordförande Nordmarkens Näringsliv

Ett fantastiskt resultat som vi är glada och stolta över. Ett jobb som vi påbörjat och tänker fortsätta med. Riktar även ett stort tack till alla duktiga medarbetare som enträget bidragit till att detta blivit verklighet. Ett av våra stora mål var att arbeta tillsammans med verksamheterna för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Ett arbete som för oss aldrig blir färdigt utan kräver ett kontinuerligt arbete, säger Stefan Moberg, kommunalråd

Vårt samlade betyg som ligger till grund för rankingen

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en undersökning av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Betygen sätts av företagen på olika frågor på en skala mellan ett och sex, där 3 = godtagbart och 4 = bra. En fråga som ofta väger tungt är det sammanfattande omdömet företagen ger kommunen.

Årets enkät har besvarats av 106 företagare i Årjäng från olika branscher. Vi har förbättrat oss på alla punkter jämfört med 2022. Extra glädjande är att vi är en av två kommuner i Värmland som förbättrat sitt sammanfattande omdöme mest, en ökning med 0,4 vilket ger oss ett betyg på 3,7.

Vilka frågor betygsätter företagen

Nedan i bilden ser du vilka frågor som fötetagen betygsatt och hur utvecklingen ser ut jämfört med 2022 och jämfört med Sverige.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: elenor karlsson