Aktivitetsrundan

Skylt från aktivitetsrunda
Skylt från aktivitetsrunda

Aktivitetsrundan skapar rörelse för alla.

Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Tolv skyltar med olika utmaningar placeras ut längs en slinga i ett naturskönt område, i en park eller vid ett utegym. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. Med enkla övningar och utmaningar lockar Aktivitetsrundan fler till rörelse oavsett om man är nybörjare eller vältränad. Aktivitetsrundan har sex olika koncept och finns på 220 platser i Sverige.

Läs mer här Länk till annan webbplats.

I Årjängs kommun har vi aktivitetsrundor på tre platser:

Älvpromenaden i Årjäng
Promenaden går längs Silbodalsälven och går längs den gamla järnvägsbanken och på västra sidan av älven så är det en kuperad terräng med flera backar. Starten går på östra sidan av älven under "guldbron" och ca 2 km lång.

Kärleksstigen i Töcksfors
Stigen går runt Stubberudstjärnet och består av varierad terräng med olika underlag. Det är både asfalt och grusstig med flera backar. Start vid övre slussen och sträckan är ca 2,5 km.

Eljusspåret i Årjäng
Eljusspåret går i fin skogsmark och består av en varierad terräng med flacka partier och många backar. Starten ligger vid Tingevi IP och sträckan är ca 3 km.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: stefan sköld