Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Bäst i Värmland!

Lärare och två elever i undervisning i Årjängs kommun
Undervisning i Årjängs kommun

92,5 procent av eleverna i årskurs 9 i avgångsklasserna 2022/2023 i Årjängs kommun är behöriga till gymnasiet. Det är bäst i hela Värmland och kurvan pekar stadigt uppåt sedan flera år tillbaka.

May Bjerklund, verksamhetschef för barn och utbildning, tillika skolchef förklarar de goda resultaten så här:

- Vi har en fantastisk personal i alla led. Det är en stabil personalstyrka på våra skolor, det är väldigt få som slutar eller flyttar på sig. Alla lärare har inte full behörighet men har jobbat många år och har en bra erfarenhet och ett otroligt engagemang. Vi har också god kontinuitet i ledarskapet och för att skolor ska utvecklas positivt krävs att rektorer stanna och jobbar med utvecklingsprocesser och håller i arbetet.

Några satsningar som Årjängs kommun genomför är bland annat att vi har utvecklat ett bra systematiskt kvalitetsarbete som blir bättre för vare år. Vi har byggt en resursklass på högstadiet som vi kallar Slussen där elever som behöver ha lite extra stöd för att lyckas har möjlighet att delta. Vi har startat ett ESF projekt med projektledare från Individ- och familjeomsorgen som har erfarenhet av att arbeta hos oss med barn och unga som sitter hemma eller riskerar sitta hemma.

- Vi har ett bra samarbete idag både med Individ- och familjeomsorgen, polis och Första linjen vilket är mycket viktigt. Vi ser att det är lugnt överlag även ute i samhället. Sist men inte minst så har vi politiken som har satsat på skolan både i budget för personal och genom fina nya ändamålsenliga lokaler, säger May Bjerklund.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: ros-mari fältskog