Företagsklimatet i Årjängs kommun 2023

Sammanfattande omdöme näringslivsklimatet i Årjängs kommun
Sammanfattande omdöme näringslivsklimatet i Årjängs kommun

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en undersökning av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Betygen sätts av företagen på olika frågor på en skala mellan ett och sex, där 3 = godtagbart och 4 = bra. En fråga som ofta väger tungt är det sammanfattande omdömet företagen ger kommunen.

106 företag

Årets enkät har besvarats av 106 företagare i Årjäng från olika branscher. Vi har förbättrat oss på alla punkter jämfört med 2022. Extra glädjande är att Årjäng är en av två kommuner i Värmland som förbättrat sitt sammanfattande omdöme mest, en ökning med 0,4, vilket ger oss ett betyg på 3,7.

 

Våra medarbetare har gjort enastående arbete som har resulterat i positiva resultat. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbättra resan mot ett ständigt förbättringsarbete, säger Jonas Ås (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Det känns väldigt roligt att se den höjning vi har gjort i undersökningen. Kurvan har vänt och vi är på väg åt rätt håll. Det är resultatet av hårt arbete och gott samarbete mellan Nordmarkens Näringsliv och Årjängs Kommun. Vi är glada men inte nöjda med betyget så nu jobbar vi vidare för att nå nya höjder nästa år säger Johan Västsäter ordförande Nordmarkens Näringsliv.

Frågorna som företagen betygsätter

Nedan i bilden ser du vilka frågor som fötetagen betygsatt samt hur utvecklingen ser ut jämfört med 2022 och jämfört med Sverige.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: erika ståhl