Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Driftsmeddelande

Vattenläcka i Töcksfors

På grund av avbrott på råvattenledning i Töcksfors ber vi boende på orten att använda vatten sparsamt!

Elever i Årjäng hjälper till med Ukrainaspisar

Årjäng för Ukraina
Årjäng för Ukraina

För att uppmärksamma årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina har Årjängs kommun tagit hjälp av Årjängs gymnasieskola för att svesta ihop spisar som ska levereras till Ukraina.

Den 24 februari 2022 inledde Ryssland sin fullskaliga invasion av Ukraina. Årjängs kommun vill fortsatt visa sitt stöd genom att hjälpa det ukrainska folket och visa att vi står med dem. Årjängs kommun har därför beslutat att med hjälp av Årjängs gymnasieskola, ÅGY, tillverka och leverera spisar till de utsatta i Ukraina.

Det är elever från gymnasieskolans industriprogram på komvux som kommer att sköta tillverkningen och kommunen står för alla kostnader och ser till de levereras till de utsatta i Ukraina. Spisarna kommer kunna användas för att värma sig och för att kunna laga mat på. Eleverna kommer montera ihop cirka 100 stycken spisar som ska kunna levereras till det ukrainska folket.

Eleverna går svetskurser där svetsteknik och svetsproduktion ingår och detta projeketet kommer därför drivas under dessa lektionstider. Lars-Erik Lennartsson på Årjängs gymnasieskola är den ansvarige läraren som bedriver undervisningen. Årjängs gymnasieskola inväntar materialet som beräknas vara på plats inom några veckor. Därefter påbörjas tillverkningen av spisarna vilket kommer ta ungefär 3-4 veckor och när alla spisar är färdiga kommer de att levereras till Ukraina.

Eleverna utgår från ritningarna på de så kallade ''Ukrainaspisarna'' som tillhandahålls av Väderstad AB. Länk till annan webbplats.

 

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: erika ståhl