Årjängstravet

Hästkraft

I mitten av juli varje år arrangeras Hästkrafthelgen - En kombination av trav, motor och folkfest!

Samarbetsparterna för arrangemanget är Årjängstravet, Hotell Årjäng, Motorklubben i Årjäng, Holmedals Veteranklubb och Årjängs kommun. De planerar inför 2022 att göra en extra satsning på eventet. Det finns flera spännande idéer som kommer att utvecklas under året.

Stortravet

Under Hästkrafthelgen arrangeras Stortravet med dubbeltrav fredag och lördag, vilket är Årjängstravets höjdpunkt under året. På lördagen arrangeras elittrav med Svenska travligan, STL® och V75® med ett besöksantal på omkring 10 000 personer. Då körs även travets största lopp, Årjängs Stora Sprinterlopp där varmblodseliten möts som för närvarande har ett förstapris på en halv miljon kronor. Även Erik Perssons Memorial, ett elitlopp för kallblod som körts sedan 1942 till minne av Erik Persson, avgörs den lördagen.

Läs mer på arjangstravet.se

Backtävling

Håll i hatten! Under Hästkrafthelg bjuder flertalet rallyförare från hela Sverige på sina hästkrafter i svindlande fart i centrala Årjäng. Arrangeras av Årjängs Motorklubb.

Läs mer på Backtävlingen hos ÅMK

Veteranbilsutställning

Välpolerade bilar och gnistrande krom. Hästktafthelgen inleds på torsdagen med veteranbilsutställning vid Folkets park i Årjäng. Detta arrangeras av Holmedals Veteranklubb

Läs mer om veteranbilsutställningen här (Facebook)