Lyssna

Yrkesutbildning för vuxna

Saknar du gymnasieutbildning eller har du en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras? Då kan Yrkesvux vara den utbildningsform du söker.

Utbildningar på yrkesvux

Yrkesvux är en statlig satsning som gäller yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna. Utbildningarna är till för dig som behöver en yrkesutbildning på gymnasienivå eller för dig som behöver komplettera för kommande yrke och arbetsliv.

Behovet styr utbud av utbildning

Många yrkesutbildningar du kan läsa som lärlingsutbildning vilket innebär att minst hälften av utbildningen fullgörs ute på arbetsplatser. Det är efterfrågan som styr vilka utbildningar som skolan erbjuder.

Barnskötarutbildning

Barnskötarutbildningen är en utbildning som inriktar sig på pedagogiskt och socialt arbete och är för dig som vill arbeta med barns utveckling inom barnomsorgen. Utbildningen är tre terminer på heltid. Utbildningen är skolförlagd och innehåller praktik. Viss distansundervisning förekommer.

Vård- och omsorgsutbildning

Vi erbjuder en yrkesutbildning inom vård och omsorg, med goda möjligheter till arbete efter avslutade studier. Utbildningen läser du som heltidsstudier fördelat på tre terminer. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Efter avslutad utbildning kan du t ex arbeta inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri, handikappomsorg eller som personlig assistent. Du kan också läsa enstaka kurser för att komplettera tidigare utbildning eller fortbilda dig i ditt arbete. Utbildningen har flexibel intagning.

Kurser

Enstaka kurser

Du kan läsa enstaka några kurser. Kontakta vuxenutbildningen för aktuell information. Kurserna startar om tillräckligt antal sökande finns.

 • Truckförarutbildning - 4 dagar
 • Orienteringskurs för yrkesutbildning
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 18 mars 2019

Kontakt


 • Utbildningssamordnare
  Vuxenutbildningen
  Direkt: 0573-140 38

 • Lärare
  Barnskötarutbildningen
  Direkt: 0573-142 29

 • Legitimerad Lärare
  Vård- och omsorgsutbildningen
  Direkt: 0573-142 29

Ansökan