Lyssna

Välkommen till Årjängs gymnasieskola

Årjängs gymnasieskola erbjuder många valmöjligheter. Hos oss hittar du flera nationella program, både yrkes- och studieförberedande.

Skolan har distansundervisning

Sedan våren 2020 har gymnasieskolan vid behov infört distansundervisning på grund av smitta. Läs mer om det här.

Studenten 11 juni 2021

Utsläpp klockan 15.00

Årjängs gymnasieskola hoppas kunna genomföra studentmiddag och utsläpp för våra studenter fredag 11 juni. Under middagen kommer eleverna att vara uppdelade i två grupper för att undvika trängsel. Efter middagen och tid med lärarna blir det utsläpp klockan 15:00.

Max 4 anhöriga per elev

För att undvika trängsel och smittspridning får varje student endast bjuda med sig fyra anhöriga. Dessa kommer att delas in i tre grupper och personal från skolan anvisar var alla ska stå inför utsläppet. 

Ändringar kan ske

Med hänsyn till smittspridningen och vaccinationerna kan förutsättningarna för firandet komma att ändras. Om vi alla tar hänsyn och håller oss till folkhälsomyndighetens rekommendationer är vår förhoppning att vi ska ge våra studenter en fin och värdig avslutning på Ågy.

Smittskyddsåtgärder

Vi har under hela pandemin haft strikta regler i skolan där alla rekommendationer har följts, något vi naturligtvis kommer att göra även på avslutningsdagen genom att; 

  • alla har tillgång till handsprit och möjlighet att tvätta händerna  
  • bänkar har tvättats med desinfektionsmedel  
  • det vädras med jämna mellanrum  
  • det finns tillgång till munskydd, och eventuellt visir om någon ber om det  
  • det dukas med säkerhetsavstånd under middagen  
  • inför utsläppet samlas elever i max 3 minuter  
  • enbart fyra anhöriga får delta vid utsläppet utomhus  
  • personer med symtom, även milda som kan tyda på covid-19 ska stanna hemma.

En liten skola med stor gemenskap

På Årjängs gymnasieskola läser du i små undervisningsgrupper och du lär känna alla elever på skolan. Detta utgör grunden till den varma och unika atmosfären hos oss. Skolans personal finns nära till hands om du behöver dem. Dina lärare utvecklas hela tiden och gör allt för att du ska få rätt kompetens och trivas med dina studier.

Resurser

På Årjängs gymnasieskola finns det duktig och lyhörd personal. Klassrummen är digitalt anpassade och många undervisningssalar är utrustade med SmartBoardtavla eller smarta projektorer. Vi har också medietorium, ljud- och TV- studio, fotolabb, fotostudio, cafeteria, skolbibliotek samt en datasal. Elever lånar en bärbar dator av skolan som lämnas tillbaka när utbildningen är klar. Med dator följer också konton och licenser till de plattformar som skolan använder för sin undervisning. Du hittar mer information om detta i menyn till höger.

Sjukanmäl dig via sms till 076 622 60 05

Skolan har eget telefonnummer för sjukanmälan. Elev över 18 år eller vårdnadshavare till elev under 18 år skickar sms till 076 622 60 05 innan 09:30 varje dag du är sjuk.

Att uppge när du sms:ar

Vid sjukanmälan ska du skriva för- och efternamn samt klass på den som sjukdomen gäller. 

Planerad ledighet

Planerad ledighet såsom till exempel tandläkarbesök eller läkarbesök ska göras genom ledighetsansökan till mentor. Ledighetsansökan får du av mentor eller hittar du under Blanketter.

Övrig frånvaro meddelas till mentor

Är du borta från skolan utan att meddela detta, registreras det som ogiltig frånvaro. Om du har försovit dig, missat bussen eller annan frånvaro ska du meddela mentor. Om du behöver lämna skolan under dagen ska frånvaron alltid anmälas till mentor eller genom sms till kurator, mobil som ovan. Detta för att undvika ogiltig frånvaro. All ogiltig frånvaro kan leda till att ditt studiebidrag från CSN dras in.

Elevråd

Skolan har ett aktivt elevråd. Du har som elev stor möjlighet att påverka din studiemiljö och du deltar i arbetet genom elevdemokrati. I alla klasser finns elevrådsrepresentanter som möts regelbundet under studietiden.

Nationella Prov

I alla ämnen och kurser där det finns nationellt utformade prov utförs dessa enligt skolverkets förordningar. 

Skollunch

Du äter din skollunch på Nordmarkens skola. Nordmarkens skola ligger ett stenkast från Årjängs gymnasieskola. I matsalen serveras en salladsbuffé varje dag i tillägg till den lagade maten. Skolköket är ansluten till appen Skolmaten. Där kan du se vilken maträtt som serveras.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 3 maj 2021

Rektor

Länkar

Sjukanmälan

Skicka sms till 076-622 60 05 före klockan 09.30 varje dag du är sjuk.

Följ oss på Facebook

Årjängs gymnasieskolas sida