Hem/Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset
Lyssna

Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset

Nationaldagstårta

Kulturstöd

Din förening kan söka kulturstöd för enstaka kulturarrangemang närsomhelst under året hos Kultur- och Fritidsnämnden i Årjäng.

Kulturpris

Kultur- och Fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen.

Både enskild, grupp och förening kan lämnas som förslag. Det ska innehålla den föreslagnes/organisationens namn, adress, en motivering och ska vara undertecknat av dig/er som lämnar in förslaget med kontaktuppgifter. Priset delas ut på Nationaldagen den 6 juni i Årjäng.

Förslag till Kulturpristagare skickas in senast 31 mars varje år till Kultur- och Fritidsnämnden, Box 906, 672 29 Årjäng. E-post kultur-fritid@arjang.se  eller via länken till höger på sidan.

Årets Kulturpris

Kulturpristagare 2020 är Lennart Andersson

Juryns motivering lyder:
Lennart är en riktig folkparkslegendar som under mer än trettio år drev Årjängs folkets park. Parken var en av västvärmlands största mötesplatser för ungdomar och äldre. Han var också fenomenal på att få hit kända artister. Här har ABBA, Sven-Ingvars, Jerry Williams, Carola och många många fler uppträtt. Han har genom åren hjälpt till att sätta Årjäng på nöjeskartan.Lennart Andersson är en mycket värdig mottagare av Årjängs kulturpris 2020.

Clarapriset

Claraprisets syfte är att främja kulturella insatser från kommunens ungdomar i årskurs 5. För varje år tar Kultur- och Fritidsnämnden fram nytt tema som ska tolkas i ord, bild eller musik. Detta skickas till alla kommunens femteklassare. Tävlingen avgörs av en jury och prisutdelning sker på Nationaldagen. Traditionsenligt bjuder Årjängs kommun alla på tårta. 

Årets Clarapris

Temat 2021 var "Håll i, håll ut, håll avstånd, eleverna ombads att beskriva i ord och bild.

 

 
Svensbyns skola
Vinnare av Clara-priset blev Svensbyns skola, årskurs 5.

 

Juryns motivering: Eleverna har skapat en tredimensionell modell av en myndighetsperson vi alla lärt känna under pandemin, Anders Tegnell som står vid en talarstol och förmedlar budskapet, håll i, håll ut, håll avstånd. Modellen är otroligt välgjord och porträttlik. Till detta ingår en affisch som beskriver skillnaden på att äta på en pizzeria 2018 mot 2020. mycket .

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 3 juni 2021

Kontakt


 • Kultur- och fritidschef
  Direkt: 0573-141 33
  Storgatan 66
  Box 906
  672 29 Årjäng

 • Kulturutvecklare
  Direkt: 0573-142 93

Se våra pristagare

Nominera kulturpristagare

Clara-priset 2021

Clarapriset

Varför ett Clara-pris och för vem

läs mera här