Hem/Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset
Lyssna

Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset

Nationaldagstårta

Kulturstöd

Din förening kan söka kulturstöd för enstaka kulturarrangemang närsomhelst under året hos Kultur- och Fritidsnämnden i Årjäng.

Kulturpris

Kultur- och Fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen.

Både enskild och förening kan lämna förslag. Det ska innehålla den föreslagnes/organisationens namn, adress, telefonnummer, en motivering och ska vara undertecknat av dig/er som lämnar in förslaget. Priset delas ut på Nationaldagen den 6 juni i Årjäng.

Förslag till Kulturpristagare skickas in senast 15 april varje år till Kultur- och Fritidsnämnden, Box 906, 672 29 Årjäng. E-post kulturfritid@arjang.se  

Årets Kulturpris

Till kulturpristagare 2018 utses Runar Patriksson, Töcksfors.

Juryns motivering: Runar Patriksson har under mer än 50 år, på olika nivåer och i olika sammanhang, verkat i musikens och kulturens tjänst. Han har bland annat varit rektor för Musikskolan, suttit i styrelsen för Wermland Opera och varit ansvarig för Riksdagskören.

Runar har på ett särskilt sätt engagerat ungdomar och äldre i musik och sång. Han har även genom sitt samarbete med Thore Skogman satt kommunen på kartan, bland annat var skolklasser från kommunen med i SVT-programmet Nygammalt.
Runar Patriksson är en värdig mottagare av Årjängs kommuns kulturpris 2018. 

 

 

Clarapriset

Claraprisets syfte är att främja kulturella insatser från kommunens ungdomar i årskurs 5. För varje år tar Kultur- och Fritidsnämnden fram nytt tema som ska tolkas i ord, bild eller musik. Detta skickas till alla kommunens femteklassare. Tävlingen avgörs av en jury och prisutdelning sker på Nationaldagen. Traditionsenligt bjuder Årjängs kommun alla på tårta. 

Årets Clarapris

Temat 2018 var Barnkonventionen, eleverna ombads att välja ut en artikel som känns viktig och beskriva den i ord och bild.

 
Smolmarks skola
Vinnare av Clara-priset blev Smolmarks skola klass fem genom Felicia Spjut, Milton Mikaelson och Emelie Perssons bidrag.

Juryns motivering: Eleverna har tillsammans valt artikel, skrivit manus och regisserat på ett proffsigt sätt samt klippt ihop till en liten, väldigt viktig film. 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 21 september 2018

Kontakt

Se våra pristagare