Hem/Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset
Lyssna

Kulturstöd, Kulturpris och Clarapriset

Nationaldagstårta

Kulturstöd

Din förening kan söka kulturstöd för enstaka kulturarrangemang närsomhelst under året hos Kultur- och Fritidsnämnden i Årjäng.

Kulturpris

Kultur- och Fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen.

Både enskild och förening kan lämna förslag. Det ska innehålla den föreslagnes/organisationens namn, adress, telefonnummer, en motivering och ska vara undertecknat av dig/er som lämnar in förslaget. Priset delas ut på Nationaldagen den 6 juni i Årjäng.

Förslag till Kulturpristagare skickas in senast 15 april varje år till Kultur- och Fritidsnämnden, Box 906, 672 29 Årjäng. E-post kulturfritid@arjang.se  

Årets Kulturpris

Till kulturpristagare 2019 utses Tankesmedjan Årjäng förr

Juryns motiverin lyder: Tankesmedjan är en samling herrar i sina bästa år som arbetar för att bevara och visa upp hur vår kommun har sett ut och utvecklats genom åren. Detta har kommit till uttryck i fyra stycken böcker, varav den så kallade "fjâle boka" kom tidigare i år. Rykten gör gällande att den "fämte boka" är gott på gång. Tankesmedjans arbete är mycket viktigt ur ett kulturellt perspektiv för Årjängs kommun.

Tankesmedjan Årjäng förr är mycket värdiga Kulturpristagere 2019 

 

 

Clarapriset

Claraprisets syfte är att främja kulturella insatser från kommunens ungdomar i årskurs 5. För varje år tar Kultur- och Fritidsnämnden fram nytt tema som ska tolkas i ord, bild eller musik. Detta skickas till alla kommunens femteklassare. Tävlingen avgörs av en jury och prisutdelning sker på Nationaldagen. Traditionsenligt bjuder Årjängs kommun alla på tårta. 

Årets Clarapris

Temat 2019 var En läsupplevelse, eleverna ombads att berätta i ord och bild en läsupplevelse som berört.

 
Signebyns friskola
Vinnare av Clara-priset blev Signebyns friskola

Juryns motivering: Det är väldigt roligt att man läser Robinson Crusoe, en gammal klassiker som passar bra in i nutidens krishanteringsplaner om krisen eller kriget kommer. Eleverna har haft en gemensam läsupplevelse, där också har fått tolka i bilder som seriestrippar samt skapat spännande modeller av ön där Robinson hamnade.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 juni 2019

Kontakt

Se våra pristagare