Lyssna

Glaskogens Naturreservat

En upplevelse för alla sinnen.

vatten, skog och dimma på Glaskogen
Brittjärn i dimma

Upplevelse

Att få uppleva naturreservatet Glaskogen måste vara en av årets höjdpunkter för dig som gillar friluftsliv. Glaskogen ligger i både Årjängs och Arvika kommun.
Vare sig du är skogsluffare, storfiskare, kanotfrälst eller bara tycker om djur och natur. Inte nog med att området är ett av de vackraste i Värmland och att växt och djurlivet är rikt och omväxlande.

Vandring och kanot

Här sträcker sig milsvida vandrings- och kanotleder för både längre och kortare turer. Här kan du hitta din egen rofyllda sjö att fiska eller bada i. När det är dags att slå läger efter dagens alla upplevelser väntar övernattningsstugan eller vindskyddet med färdig grillplats. Det är ingen risk för trängsel i skogen - reservatet är på hela 28 000 hektar, med cirka 30 mil vandringsleder. Vill du leva vildmarksliv är Glaskogen platsen för dig!

Ett tips innan du drar ut på din utflykt - köp Glaskorgskartan!

Med Glaskogskartan hittar du rätt väg till alla vindskydd, stugor, badplatser och andra sevärdheter. Kartan kan du köpa på någon av de lokala turistbyråerna, Medborgarkontoret eller direkt via Stiftelsen Glaskogen.

Glaskogskortet

Glaskogskortet ger förmåner vare sig du vill vandra fiska eller paddla kanot är Glaskogskortet ett måste. Kortet kostar inte mycket och finns i två varianter, dels ett för dig som fiskar och dels ett för dig som nyttjar Glaskogens övriga anläggningar såsom stugor, vindskydd, rastplatser och vandringsleder.
Köper du båda korten får du bo i övernattningsstugor och vindskydd samt fiska i de flesta vatten inom reservatet med flugspö, spinnspö, pimpel, mete eller agnhåv. Sätten är många! Tänk bara på att fiske i strömmande vatten mellan sjöarna är förbjuden. De olika sjöarna är markerade på Glaskogskartan. Glaskogskortet finns också att köpa på någon av de lokala turistbyråerna, Medborgarkontoret eller direkt via Stiftelsen Glaskogen.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 27 februari 2015

Glaskogens webbplats