Lyssna

Båtar och hamnar

Solnedgång på sjön Foxen

Dalslands kanal och tillhörande bileder

Dalslands kanal med tillhörande bileder (sjöar i anslutning till kanalen) går genom Årjängs kommun. Kanalen är sammanknuten genom 26 slussar, ett antal sjöar, vattendrag och grävd kanal. Från sjön Vänern tar du dig via Dalslands kanal ända upp till Östervallskog, som ligger i norra delen av Årjängs kommun. 

Småbåtshamnar och gästhamnar

I kommunen finner du ett antal småbåtshamnar och bryggor. De flesta ägs och drivs av föreningar. För dig som besöker området med båt finns det gästhamnar i de flesta av småbåtshamnarna. För att söka säsongsbåtplats kontaktar du respektive båthamns hamnvärd.

Båtsportkort

Båtsportkort (karta för navigering med båt) över Dalslands kanal med tillhörande bileder (sjöar i anslutning till kanalen) kan du köpa hos Årjängs medborgarkontor och turistbyrå eller via Dalslands kanal AB.

Appen för Dalslands kanal

För dig som ska besöka Dalslands kanal och sjösystemet Dalsland-Nordmarken finns det en app att ladda ner. Informationen är omfattande och riktas både till dig som kommer till sjöss eller via landvägen. På kartan hittar du spännande aktiviteter och sevärdheter. När du befinner dig i området kan du hitta vad som finns i din närhet via telefonens GPS-funktion. Planera din resa och spara favoriterna du vill besöka.
Appen kan även användas delvis offline om du är på tur och inte är uppkopplad via internet. Alla besökta sidor och favoriter lagras lokalt i din enhet. Appen är gratis och finns på svenska, engelska och tyska.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 20 juni 2019

Kontakt

Småbåtshamnar och gästhamnar

Dalslands kanal AB

Appen Dalslands kanal

Ladda ner appen där appar finns.