Lyssna

Vill du bli deltidsbrandman.

Vill du rädda liv, egendom och miljö? Då kanske deltidsbrandman på Räddningstjänsten skulle kunna vara något för dig? Räddningstjänsten i Årjäng har två brandstationer; Årjäng och Töcksfors.

Brandman som sprutar vatten

Foto: Rtj

Brandman som sprutar vatten

Den som arbetar som deltidsbrandman är i beredskap – hemma eller på jobbet. Du utrustas med personsökare och när den larmar har du 5 minuter på dig att komma till brandstationen, byta om och vara på väg med en släckbil till olyckan. Du kan alltså inte bo eller arbeta alltför långt från brandstationen.

Du kommer att ingå i en insatsstyrka där alla har sina givna roller beroende på olyckans karaktär. Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder och trafikolyckor till att ge första hjälpen. Ibland löser ni uppgiften på egen hand, ibland gör ni det med förstärkning från andra stationer.

Innan påbörjad tjänst kommer du genomgå en lika intressant som lärorik utbildning. Du uppbär lön under de två veckor (80 tim) preparandutbildning pågår, och den ger dig 1 studiepoäng per vecka. Du har sedan möjlighet att komplettera med utbildningen "Räddningsinsats" på någon av Räddningsverkets skolor.

Är du fortfarande intresserad? Kontakta räddningstjänsten.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 19 januari 2017

Kontakter