Lyssna

Filmprojektet "Var är hem?"

Under året 2016 har ett trettiotal ungdomar från fyra värmländska kommuner deltagit i filmskapande-workshops med projektet Var är hem? En viktig del av projektet har varit att komma in i grupper och gemenskap bland ungdomar som har sina rötter i det svenska samhället. Nu har allt material klippts ihop till en film som hade premiär i Torsby den 3 december 2016. Du kan se trailers från filmprojektet här.

Foto: Pixabay

Från idé till färdig film

Under året 2016 har ett trettiotal ungdomar från fyra värmländska kommuner deltagit i filmskapande-workshops med projektet Var är hem? Under tio träffar har de lärt sig att göra film, från idéutveckling till färdig film. Kommunerna Årjäng,Torsby, Säffle och Hagfors har varit delaktiga i projektet som drivits av Region Värmland med stöd av Kulturrådet.

Stärkt kunskap och utvecklande samarbete

I Årjängs kommun har projektet stärkt ungdomarna från Clarabo (boende för ensamkommande barn). De har fått ökade kunskaper vad gäller film. Det har positivt påverkat den egna bilden av dem själva. Det har varit ett roligt och bra samarbete över kommungränserna. En viktig del av projektet, har varit att komma in i grupper och gemenskap bland ungdomar som har sina rötter i det svenska samhället.

Var är hem?

 


Vad är ditt språk?

 

 

Syftet med filmprojektet

Syftet med filmprojektet har varit att stötta kommunerna att komma igång med filmverksamhet på fritiden. Även fritidsgårdar och skolbibliotek har varit involverade. Projektet har drivits av Stefan Barkman och Mustafa Hashimi från Region Värmland.

Uttrycksform för att bearbeta tankar och idéer

– Vi hoppas att kommunerna vill fortsätta med filmverksamhet för ungdomar även nästa år och att fler kommuner vill vara med. Att göra film är en fantastisk uttrycksform för att bearbeta tankar och idéer som man bär på men det är lika värdefullt att göra film bara för nöjes skull, säger Stefan Barkman.
– Det är viktigt att ungdomar kan träffas utifrån gemensamma intressen och berätta om livet som lyfter mobbning och utsatthet. Det är viktiga frågor för ungdomarna och viktiga berättelser att berätta, säger Mustafa Hashimi.

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 13 december 2016

Kontakt


  • Ensamkommande barn
    Stöd och omsorg
    Direkt: 0573-139 80
    Storgatan 35
    672 30 Årjäng