Lyssna

Konsumentvägledning

Om du känner till dina rättigheter och skyldigheter som konsument kan du spara både tid och pengar.

Årjängs kommun erbjuder inte personlig rådgivning

Årjängs kommun erbjuder inte personlig rådgivning men här hittar du svar på många konsumenträttsliga frågor som dyker upp till vardags. Kunden har inte alltid rätt men det finns många lagar som stärker och skyddar konsumenternas rättigheter.

Hallå konsument!

Hallå konsument är en ny upplysningstjänst för konsumentfrågor. Här får du oberoende vägledning före och efter köp, om avtal, reklamationer och hållbara val. Tjänsten öppnade 31 mars 2015.

Bakgrund och syfte

Konsumentverket har fått i uppdrag av regeringen att bygga och samordna en nationell upplysningstjänst för konsumentfrågor. Detta har skett i samverkan med 12 informationsansvariga myndigheter, de fyra konsumentbyråerna samt kommunerna.

Konsumentverket

Konsumentverket är en statlig myndighet som arbetar för att företagen ska följa lagar och regler inom konsumentområdet.
Här hittar du svar på många vardagliga konsumenträttsliga frågor.

Konsumentverkets samarbetspartners

  • Konsument Europa hjälper dig som konsument med råd inför ett köp, eller hjälp om det uppstår problem efter köpet. Målet är att underlätta för dig som konsument att utnyttja fördelarna med den gemensamma europeiska marknaden.

  • Hos Ung konsument läser du som ungdom bland annat om vad det kostar att flytta hemifrån, vad du ska tänka på när du handlar på nätet och vilka rättigheter du har när du reser.

  • OmBoende ger dig snabb och korrekt information om frågor som rör boende. Informationen är anpassad till dig och din boendesituation.

Konsumentbyråer

Tre konsumentbyråer finns också till din hjälp och som kan ge dig kostnadsfri och opartisk rådgivning inför och efter köp. Via länkarna till höger kan du besöka byråernas webbplatser för mer information och kontaktuppgifter.

  • Konsumenternas Bank- och försäkringsbyrå
  • Konsumenternas Energimarknadsbyrå
  • Telekområdgivarna

 

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 12 november 2020

Kontakt

Andra kommunala rådgivare

Konsumentbyråer

Bild med pengar

Blufföretag

Har du drabbats av företag med oseriösa försäljningsmetoder?

Läs mer på Svensk Handels varningslista