Lyssna

Navigation

Det finns flera möjligheter att navigera på webbplatsen.

Toppflikarna

Överst på startsidan till vänster finns fyra "målgruppsflikar". De leder till fyra skilda delar av webbplatsen – med startsidor och innehåll som är riktat speciellt till respektive grupp av besökare. Det är Invånare, Besökare, Företag, Inflyttare.

Liggande huvudmenyer

Från varje startsida öppnas en liggande huvudmeny med ett antal huvudrubriker. De berättar vad du som besökare kan få hjälp med eller information om på de underliggande webbsidorna. Under målgruppsingången Invånare är informationen strukturerad inom områdena

  • Utbildning & barnomsorg
  • Omsorg & hjälp
  • Uppleva & göra
  • Bygga, bo & miljö
  • Trafik & infrastruktur
  • Kommun & politik

När du navigerar vidare neråt i sidstrukturen ligger såväl Toppflikarna som Huvudmenyn kvar. Det innebär att du alltid snabbt och direkt kan byta till en annan huvudrubrik eller målgruppsflik.

Bara på Startsidan

Snabbval

Snabbval visas som en ruta med färgmarkering på uppe till höger på startsidan. Det är länkar till sidor som många efterfrågar eller som vi av annat skäl vill lyfta fram särskilt.

Nyhetslista

På varje startsida finns en nyhetslista med nyheter i fallande ordning efter publiceringstid. Sex nyheter visas på startsidan. Därefter finns nyheterna listade på en nyhetslistningssida som visas när du klickar på ”Visa fler nyheter”.

Kalender

När du klickar här kommer du vidare till Visit Årjäng och de evenemang som meddelats Medborgarkontoret & turistbyrån. Här hittar du även aktiviteter, boende och sevärdheter i Årjängs kommun.

Puffar i högerspalt

Puffar för saker som är aktuella visas i högerspalten med eller utan bild, banner eller liknande. De kan länka till webbsidor på arjang.se eller till annan webbplats.

Puffar i sidfoten

I nederkanten på startsidorna finns puffar med bild för olika teman på arjang.se som vi vill lyfta fram särskilt.

Kontaktinformation

Längst ner i sidfoten finns generell kontaktinformation till Årjängs kommun. Den informationen följer med genom hela strukturen på webbplatsen.

Ett klick ner i strukturen

Vänstermenyn

När du klickar på rubrikerna i den liggande huvudmenyn under målgruppsflikarna öppnas en webbsida med en meny till vänster. En liten pil till höger om en rubrik berättar att det finns en eller flera underrubriker, som visas när du klickar på rubriken.

När du klickar på en rubrik i vänstermenyn ska du i regel komma till en sida inom samma del av sidstrukturen. Länkar till andra delar av webbplatsen eller till andra webbplatser ska ligga i högerkolumnen eller i vissa fall i anslutning till texten på webbsidan.

Brödsmulorna 

Så kallade brödsmulor finns direkt ovanför sidorna och är klickbara. De visar hela sökvägen till sidan du gått till och du kan klicka dig tillbaks steg för steg till de föregående sidorna. Du tar dig alltid tillbaka till närmast föregående sidvisning genom "tillbaka-pilen" högst upp till vänster.

Länkar på webbsidorna

På många sidor finns länkar av olika slag i anslutning till texten eller i högerkolumnen. Det kan vara länkar till webbsidor i andra delar av arjang.se eller till andra webbplatser. Det kan också vara länkar till dokument eller ljud-/filmfiler.

Allt som är länkat har en blåtonad text. Om länken går till en annan webbplats finns en symbol som visar detta. Om ingen symbol visas går länken till en sida på arjang.se. Länkar till dokument har en symbol som visar vilken typ av dokument det är,  till exempel PDF, Word eller Excelfil.

Länkar till andra webbplatser och till dokument öppnas normalt i nytt webbläsarfönster.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 8 januari 2018