Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Vinnare av Årets idé 2018
Lyssna

Vinnare av Årets idé 2018

Publicerad 2018-10-09 23:17

Årets idé är ett nyinrättat stipendium på 100 000 kronor där medarbetare eller hela arbetsgrupper inom Årjängs kommun kunde lämna in bidrag. Årjängs kommun vill genom detta stipendium stimulera verksamhetsutveckling, förbättringsarbete, nytänkande och nyskapande i kommunen.

Andreas Winborg och Peter Månsson, samhällsbyggnadsavdelningen, Annelie Skog, Töcksfors skola, kommunalrådet Daniel Schützer (S), Carl-Johan Askman, Töcksfors skola, Ulrika Ling, individ- och familjeomsorgen, kommunchef Birgitta Evensson och Johanna Kullander, individ- och familjeomsorgen.

Prisutdelning

Den 9 oktober var det prisutdelning och mingel för alla som lämnat in bidrag till Årets idé.
Juryn har haft ett roligt men svårt arbete när detagit fram de tre vinnande bidragen. Varje bidrag fick 33 000 kronor i stipendium som ska användas till studieresa eller liknande.

— Som en del i att uppnå vårt mål om ett utvecklande ledarskap och nöjda medarbetare avsatte vi från och med i år 100 000 kr för att uppmuntra nya idéer och det är otroligt roligt att få dela ut de tre första priserna! säger Daniel Schützer, kommunstyrelsens ordförande.

— Vi fick in 16 riktigt bra idéer säger Birgitta Evensson, kommunchef. Det är mycket glädjande att se all denna vilja till utveckling och förbättring i vår organisation.
Extra roligt är det att samtliga bidrag är fokuserade på nytta för våra invånare, fortsätter Birgitta.

Vinnande bidrag

Från Soc till Individ och familjeomsorgen i Årjäng

Individ- och familjeomsorgen har genom ett förändrat arbetssätt skapat en bättre arbetsmiljö. De har även genomfört ett processarbete som ger medborgarna en bättre kvalitet och upplevelse vid besök på individ- och familjeomsorgen.

Juryns motivering

"Ni har tagit arbetssätt, arbetsmiljö och brukarnas upplevelse till en ny nivå genom allas engagemang, gemensamt synsätt och ökad transparens"

Medborgardialog som skapar vi-känsla

Andreas Winborg på samhällsbyggnadsavdelningen tog på flera sätt hjälp av medborgarna när framtidens mötesplatser skulle tas fram. Förutom digitala enkäter fick barn i olika åldrar även skapa modeller av hur de tycket en mötesplats skulle se ut.

Juryns motivering

"Genom ett okonventionellt och kreativt arbete har ni skapat ett brett engagemang och mötesplatser i nya sammanhang, kombinerat med ett digitalt arbetssätt"

Den röda tråden i skolan

Töcksfors skola arbetar med ett trivselprogram som bland annat ska främja ökad och mer varierad aktivitet på rasterna. Både lärare och elever agerar trivselledare under rasterna.

Juryns motivering

"Genom att kombinera olika vetenskaper, teori och praktik skapar ni ett sammanhang, och trygghet för elever och lärare genom delaktighet och inflytande"

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 10 oktober 2018

Kontakt