Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/UF -företag vann pris
Lyssna

UF- företag vann pris

Publicerad 2019-02-13 15:30

Årjängs gymnasieskola uppmuntrar sina elever att driva UF- (ung företagsamhet) företag för att få kunskap om hur det är att vara entreprenör.

Sirinya Sirinu driver Uf företaget Tea Cup

Draknästet

För 6:e året i rad arrangerade Westra Wermlands Sparbank ett Draknäste för UF-företagare i Arvika och Årjäng. I år fanns hela 14 UF- företag på plats för att presentera sina idéer. Av dessa var fyra från Årjängs Gymnasieskola. Juryns uppgift var att utse fyra pristagare varav ett var Årets Potential.

Årets Potential

Priset gick till Sirinya Sirinu och hennes företagsidé Teacup-UF. Sirinya studerar handel- och administration på Årjängs gymnasieskola.

Teacup- UF

Sirinyas affärsidé är ett fint presentkit som består av tekopp med fat, sil, goda lösteér och en bit kvalitetschoklad. En viktig del är presentationen av som är genomtänkt och gjord med omsorg. Sirinya har samarbetat med Årjängs hälsokost och Colorama i Årjäng för att sälja sina kit. Paketen har sålts slut men efter vinsten i Arvika har hon beslutat att köpa in mer varor och satsa på UF- mässan i Karlstad den 19 februari.

Glada vinnare: Anette Eriksson, lärare och Sirinya Sirinu, Teacup- UF

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 14 februari 2019