Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Stor satsning på nya lägenheter i Årjäng
Lyssna

Stor satsning på nya lägenheter i Årjäng

Publicerad 2019-10-03 16:39

Årjängs Bostads AB satsar 58 miljoner kronor på ett byggprojekt med 38 lägenheter nära centrum. Målsättningen är att komma igång med byggnationen redan under våren 2020.

Foto: Tengbom

- Vi har fått ett investeringsstöd på drygt 14 miljoner av Länsstyrelsen för byggnation av hyreslägenheter intill Kvarnåsens äldreboende i Årjäng. Projekteringen kommer att börja inom kort och förhoppningsvis startar markarbetena under våren 2020, berättar Örjan Nässlander, VD för Årjängs Bostads AB.

Årjängs bostadsbolag har sedan tidigare fått bygglov för att bygga ett hyreshus med 38 stycken lägenheter i varierade storlekar. Lägenheterna är bra planerade med välutformade utrymmen i badrum och kök och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Stort behov av fler lägenheter
- Det är ett mycket positivt besked, säger Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande i Årjängs kommun. Vi har ett stort behov av nya bostäder i Årjäng och Töcksfors. Årjängs kommun ökar i antal invånare och vi ska fortsätta att växa och vara Värmlands tillväxtkommun.

Har du frågor eller vill lämna en intresseanmälan?
Vill du veta mer om Kvarnåsen eller lämna en intresseanmälan så är du välkommen att ta kontakt med Årjängs Bostad AB.

Kontakt
Årjängs Bostads AB

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 3 oktober 2019