Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Simundervisning för skolelever
Lyssna

Simundervisning för skolelever

Publicerad 2019-11-06 11:50
Simndervisning

Efter nedstängningen av simhallen har arbetet med att hitta lösningar för simundervisningen pågått febrilt. En arbetsgrupp med personal från skolan och simhallen har nu tittat på vilket det akuta behovet är. Och de har nu kommit fram med en lösning för höstterminen 2019.

Elever i Töcksfors rektorsområde kommer att erbjudas simundervisning på norska sidan gränsen, närmare bestämt, Marker folkebad i Ørje. Under resterande tid av höstterminen så kommer det att bli två tillfällen för undervisning. Elever som måste bli godkända i simundervisningen för att få godkänt betyg kommer att prioriteras.

Eleverna vid Nordmarkens rektorsområde kommer att erbjudas motsvarande lösning, fast de kommer att åka till simhallen i Åmål för sin undervisning. Även här prioriteras elever med de största behoven.

Arbetet pågår för fullt för att hitta lösningar för vårterminen 2020 och tiden fram tills vi fått en ny simhall i kommunen. Vi får återkomma med mer information om detta när avtal och andra praktiska lösningar är på plats.  Arbetsgruppen kommer att ha sitt nästa möte den 16 december

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 6 november 2019