Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Pristagare firades på nationaldagen
Lyssna

Pristagare firades på nationaldagen

Publicerad 2019-06-07 09:00

I samband med nationaldagen delades Kulturpriset, Ungdomsledarstipendiet och Clarapriset ut.

Clarapriset - Åk 5 Signebyns friskola.  

Årets tema är En läsupplevelse och uppgiften fick tolkas fritt.

 

Juryns motivering

Det är väldigt roligt att man läser Robinson Crusoe, en gammal klassiker som passar bra in i nutidens krishanteringplaner om krisen eller om kriget kommer. Eleverna har haft en gemensam läsupplevelse, där man också har fått tolka i bilder som seriestrippar samt skapat spännande modeller av ön där Robinson hamnade.   

Kulturpristagare - Tankesmedjan Årjäng förr  

Tankesmedjan Årjäng förr. Från vänster Bengt ”Kroken” Nilsson, Bo Danielsson, Stig Blom, Daniel Schützer och Staffan Svanqvist

 

Juryns Motivering

För värdefullt kulturellt arbete i Årjängs kommun. Tankesmedjan är en samling herrar, i sina bästa år, som arbetar för att bevara och visa upp hur vår kommun har sett ut och utvecklats genom åren. Detta har kommit till uttryck i fyra stycken böcker, varav den så kallade ”fjâle boka” kom tidigare i år. Rykten gör gällande att den ”fämte boka” är gott på gång. Tankesmedjans arbete är mycket viktigt ur ett kulturellt perspektiv för Årjängs kommun.
Tankesmedjan Årjäng förr är mycket värdiga Kulturpristagare 2019.

Ungdomsledarstipendium - Roar Tangenes

2019 års Ungdomledarstipendiat är Roar Tangenes.

 

Juryns motivering

För värdefullt föreningsarbete med barn och ungdomar i Årjängs kommun. Roar är en otroligt engagerad ledare i Nordmarkens Boxningsklubb, en klubb som han har startat. Han är mycket positiv i sitt ledarskap och lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna och trivas. Han anser att en av de viktigaste uppgifterna inom boxning är att du ska ta ansvar för ditt handlande och visa dina färdigheter i ringen, inte på andra ställen. Han har även ställt upp som ledare för andra föreningar och där bland annat kört boxningsfys som grundträning.
Roar Tangenes är en mycket värdig Ungdomsledarstipendiat 2019.    

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 juni 2018

Kontakt