Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Årjängsambassaden invigdes under Hotspot
Lyssna

Årjängsambassaden invigdes under Hotspot

Publicerad 2020-02-12 12:38
Anne-Christine Larsson Ljung, universitetsdirektör, KAU och Birgitta Evensson, kommunchef, Årjängs kommun

Även i år medverkade Årjängs kommun på jobbmässan Hotspot på Karlstads universitet. Att finnas representerade på mässan är en del av kommunens långsiktiga arbete med att säkerställa den framtida kompetensförsörjningen. Under dagen invigdes också Årjängsambassaden på universitetet, ett pilotprojekt som innebär att Årjängs kommun hyr ett rum på universitetet.

Årjängs kommun har sedan 2016 arbetat tillsammans med Karlstads universitet utifrån en gemensam avsiktsförklaring. Satsningen är en del av Årjängs kommuns strategiska arbete kring kompetensförsörjning. Målet med samverkan är ett ömsesidigt utbyte för Årjängs kommun, Karlstads universitet och studenter kring utbildning, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

– Vi undertecknade avsiktsförklaringen för att vi gemensamt ville jobba för att fler ska studera på universitet och för att studenterna ska stanna i Värmland efter avslutad utbildning. Årjäng är en tillväxtkommun som kommer att behöva flera olika kompetenser som idag finns inom universitets utbildningsprogram, säger Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande, Årjängs kommun.

  Från vänster Gustaf Östlund HR  Årjängs kommun, Håkan Spjuth, chef för avdelningen Externa relationer, Karlstads universitetSamverkan inom 15 utbildningsprogram

Innehållet i samarbetsavtalet berör samverkan mellan Årjängs kommun och Karlstads universitet inom 15 olika utbildningsprogram. Det har bland annat handlat om att kommunen erbjuder praktikplatser, studiebesök och gästföreläsningar. Inom ramen för samarbetet med universitetet har också ett ledarskapsprogram på 5 högskolepoäng tagits fram för chefer inom näringslivet och i Årjängs kommun.

– Vi har under flera år haft ett framgångsrikt samarbete med Karlstads universitet kring olika aktiviteter. Nu tar vi ett ytterligare steg med ett eget kontor på universitetet. Vårt mål är att skapa ett intresse för oss som en självklar framtida arbetsgivare, säger Birgitta Evensson, kommunchef i Årjängs kommun.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 12 februari 2020

Kontakt

Mediebevakning