Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Nationaldagen 6 juni 2020
Lyssna

Nationaldagen 6 juni 2020

Publicerad 2020-06-06 12:00

Att få fira nationaldagen är en av årets höjdpunkter för många och även för mig som kultur och fritidschef. Men i år så firar vi digitalt och vi har därför filmat pristagare, musiker, kommunalråd och fina landskapsbilder runt om i vår fantastiska kommun. Att få träffa och filma pristagarna i sin hemmamiljö har varit riktigt kul men nästa år så hoppas vi att vi får fira på torget igen. Jag  hoppas att ni ska njuta av vår film och att ni alla får en riktigt fin nationaldag och en härlig sommar. 
Kultur och fritidschef Stefan Sköld.

Medverkande

Kommunalråd Daniel Schützer, Kultur och fritidsnämndens ordförande Kristina Kristiansson, Sång Lars Eriksson, flygel Carina Sonesson Olsson,.

Kulturpristagare: Lennart Andersson
Ungdomsledarstipendium: Stefan Eriksson
Clarapriset: Svensbyns skola årskurs 5, Meya Andersson, Cazper Andreasson, Melker Bönfors, Elvira Ekenbäck, Milton Karlsson, Amanda Nordqvist och Tommy Renström. Kultur och fritidschef Stefan Sköld.

Motiveringar

Kulturpriset:
Lennart är en riktig folkparkslegendar som under mer än trettio år drev Årjängs folkets park. Parken var en av västvärmlands största mötesplatser för ungdomar och äldre. Han var också fenomenal på att få hit kända artister. Här har ABBA, Sven-Ingvars, Jerry Williams, Carola och många många fler uppträtt. Han har genom åren hjälpt till att sätta Årjäng på nöjeskartan. Lennart Andersson är en mycket värdig mottagare av Årjängs kulturpris 2020.

Ungdomsledarstipendium:
Stefan Eriksson är verkligen en eldsjäl inom Årjängs golfklubb. Han brinner verkligen för klubben och framför allt så märks det genom hans engagemang kring klubbens juniorer och tävlingsverksamhet. Han är mycket positiv i sitt ledaskap och lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna och trivas. Genom sitt engagemang så är han ett föredöme och inspirationskälla till andra att också engagera sig. Stefan Eriksson är en mycket värdig Ungdomsledarstipendiat 2020.

Clarapriset (årets tema var barnkonventionen i bild och text.
Här ser man ett gott exempel när eleverna samlas runt en gemensam uppgift och skapar en fantastiskt välgjord presentation i form av ett hus fyllt av goda budskap och kärlek.
Elevernas egen beskrivning av sitt arbete
Vi valde ut de artiklar ur barnkonventionen som vi tyckte var viktiga. I varje fönster står en artikel och bild. Vi valde olika färger på fönstren för att symbolisera att alla är olika och unika. Taket har vi dekorerat med hjärtan för att vi vill sprida kärlek och lycka i världen. Ur skorstenen strömmar det kärlek och glädje.

Filmare/redigerare: Lennart Jonsson
Textning: Hello kommunikation

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 6 juni 2020

Kontakt


  • Kultur- och fritidschef
    Direkt: 0573-141 33
    Storgatan 66
    Box 906
    672 29 Årjäng