Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Intresset för solceller ökar i Årjäng
Lyssna

Intresset för solceller ökar i Årjäng

Publicerad 2019-11-19 12:30
Solcellsanläggning

Sedan våren 2018 har Sveriges kommunala energi- och klimatrådgivare jobbat med ett så kallat insatsprojekt om solel. Resultatet visar att projektet på ett effektivt sätt lyckats stötta privatpersoner, företag och organisationer i övergången till mer förnybara och klimatsmarta alternativ. Projektet har även lett till ett ökat intresse för energi- och klimatrådgivningen.

– När det gäller solceller så har intresset ökat markant i hela Sverige och så även i Årjäng. Men om man skall se på Årjäng så är det kanske ett 50-tal som vi har varit i kontakt med på ett eller annat sätt, och av dem är det ett 20-tal som har fått fördjupad rådgivning (dvs att man har hjälpt till lite extra), berättar Årjängs kommuns Energi- och klimatrådgivare Daniel Hult.

I ett pressmeddelande från Region Värmland som publicerades idag tisdag den 19 november konstaterar man, ”I Värmland har den satsningen kretsat kring installation av solceller för att främja en hållbar energianvändning. Nya siffror visar på ett lyckosamt resultat.  553 värmlänningar har bokat fördjupad rådgivning av kommunernas energi- och klimatrådgivare. Det är en hög siffra med tanke på att rådgivningen ofta sker via hembesök där man går igenom den egna energianvändningen och planer för framtiden. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri.”

– Vi ser att energi- och klimatrådgivarna många gånger ger det stöd som gör att man går från ord till handling. Arbetet visar att energirådgivningen i Värmland är ett viktigt styrmedel i omställningen till förnybar energi, säger Eva Lingwall, projektledare på Region Värmland.

– Jag har upplevt under hela tiden sedan vi började våren 2018 att det finns ett stort intresse för solceller men framför allt, att projektet var lyckat. Allmänheten blir allt mer miljömedveten i Årjäng och därmed ökar intresset för solceller. Energi- och miljöfrågan berör alla och kommer alltid att vara en aktuell fråga framöver, och så även i Årjängs kommun, avslutar Daniel Hult, Energi- och klimatrådgivare.

 

 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 19 november 2019

Kontakt


  • Energi- och klimatrådgivare/ Energicoach
    Mobil: 072-710 80 90

    Energi- och klimatrådgivaren arbetar både i Årjängs och Säffles kommun.

Läs mer om energirådgivning i Årjäng