Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/HEJ ALLA UNGDOMAR SOM SKA GÅ PÅ NÅGON GYMNASIESKOLA LÅ 19/20
Lyssna

HEJ ALLA UNGDOMAR SOM SKA GÅ PÅ NÅGON GYMNASIESKOLA LÅ 19/20

Publicerad 2019-08-05 09:08

Gymnasiekortet gäller på bussar och tåg i Värmland och även på vissa sträckor över länsgräns, till exempel Åmål och Karlskoga. Kortet gäller även på Västtrafiks buss 755 till Bengtsfors.

Har du glömt att skicka in ansökan så kan det ändå hinnas med att ordna om du skickar in blanketten nu. Däremot kan det hända att beslutet inte kommer att hinna skickas till dig. Du får då komma in på de tider som uppges härunder så ordnar vi det då.

Du hittar blanketten på Årjängs kommuns hemsida, under fliken barn och utbildning. I menyn till vänster klickar du först på Gymnasieskola och sedan på Reseersättning och busskort. Sen hittar du blanketten i menyn till höger

Jag kommer att befinna mig i Årjängs gymnasieskolas foajé för utkvittering av gymnasiekort under tiden:

Måndag 12 augusti 10:00—12:00
Tisdag 13 augusti 10:00—12:00
Onsdag 14 augusti 10:00—12:00

Det är du eller din vårdnadshavare som kan kvittera ut kortet. Det går tyvärr inte att be en kompis ta med till dig också.

OBS!
Det är viktigt att du hämtar ditt kort i god tid innan skolstart. Från och med i år får man inte längre åka gratis till skolan om man visar upp giltighetsbevis de första dagarna på höstterminen. Har du inget gymnasiekort måste du bekosta resan själv till och från skolan.

Ansökan och tider gäller samma för elever vid Årjängs gymnasieskola. Då gäller regeln att du ska ha minst sex kilometer resväg mellan bostad och skola och möjlighet att använda kollektivtrafik till och från skolan. 

Tänk på att:

  • Innan du kvitterat ut ditt gymnasiekort måste du själv betala din biljett på bussen.
  • Har du inackorderingstillägg kan du inte samtidigt beviljas gymnasiekort/resebidrag!

Kontaktperson:
Anne-Marie Andersen/handläggare tel.0573-142 26
mail: anne-marie.andersen@arjang.se

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 5 augusti 2019

Kontakt

Blanketter och mer information