Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Fjärilsparken utvecklas
Lyssna

Fjärilsparken utvecklas

Publicerad 2020-06-09 12:30

Årjängs kommun har beviljats 393 000 kronor av länsstyrelsen för den lokala naturvårdssatsningen ”Äng i Årjäng”. Projektet kommer fram till 2022 att utveckla den populära Fjärilsparken med olika insatser som utegym, hårdvallsäng, träd och buskar, jordförbättring samt bekämpning av invasiva arter

Den största satsning är byggandet av ett utegym som kommer kunna användas av alla, även personer med funktionsvariation. Olika träningsredskap i naturmaterial kommer finnas på plats som exempelvis ryggdrag, bänkpress, dips, situpbänk, axelpress, armhävning och rodd. Gymmet beräknas vara klart senast sommaren 2022.

– Det är jätteroligt att vi nu kan bygga utegymmet som invånarna har efterfrågat säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S). Jag måste också berömma Britt-Marie Öjstrand som skrivit ansökan. Hon är otroligt duktig på att ordna extern finansiering till olika projekt.

Projektet kommer att skapa arbetsmöjligheter för både nyanlända och människor som står utanför arbetsmarknaden. Det ger möjlighet till arbetslivserfarenhet, meningsfull sysselsättning samt språkträning. Den egna arbetsinsatsen beräknas uppgå till 403 000 kronor vilket motsvarar 51 % av den totala projektkostnaden som är 796 000 kronor.

– Det här är ett drömprojekt som inkluderar alla från den lilla pollinatören till människor med olika funktionsvariationer. Här är alla välkomna och vi hoppas att området kan få alla att njuta och umgås tillsammans på området, säger Britt-Marie Öjstrand, Bygg och miljöchef.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 9 juni 2020

Kontakt

Följ Fjärilsparken på Facebook