Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/En dörr in för tillväxt
Lyssna

En dörr in för tillväxt

Publicerad 2018-04-12 15:48

Hur ska vårt framtida näringslivsarbete se ut? Vad ska prioriteras och hur ska det organiseras? Det pågår ett intensivt arbete med att försöka få svar på dem frågorna.

”En dörr in för tillväxt”

Delar av Nordmarkens Näringslivs styrelse har i förstudien "En dörr in för tillväxt" processat fram vad de tycker är viktigt i en framtida näringslivsorganisation. De har även gjort ett antal studiebesök för att få med sig en del goda exempel.

Grästorp

Nordmarkens Näringsliv tyckte att Grästorps kommun var ett bra exempel. Så i början av februari åkte även förtroendevalda och berörda tjänstepersoner till Grästorps kommun för att få ta del av hur de arbetar med näringslivsfrågor.
 
Workshop

I mitten av mars genomfördes en workshop på hotellet i Årjäng. Ett sjuttiotal företagare, förtroendevalda och tjänstepersoner närvarade. Deltagarna diskuterade vilka näringslivsfrågor som är viktiga och fick även prioritera bland dessa.  

Stor enighet

Näringslivet och Årjängs kommuns förtroendevalda och tjänstepersoner är överens om att försöka få till en ny organisation som gör att näringslivet får ett större inflytande och ansvar i näringslivsfrågor.

Konkret förslag arbetas fram

Nu fortsätter processen med att skapa ett konkret förslag på en ny organisation för näringslivsutveckling i kommunen.

Dialog

Det sker dialog internt inom Årjängs kommun, internt inom Nordmarkens Näringsliv och det hålls gemensamma möten för att komma fram till ett förslag som båda parter ställer sig bakom.

1 januari 2019

Arbetet kommer att pågå förfullt under våren och om allt går i lås kan en ny näringslivsorganisation sjösättas 1 januari 2019.

Det är ett fantastiskt driv i näringslivet i Årjängs kommun, både i deras egna verksamheter och i deras engagemang i den här frågan genom Nordmarkens Näringsliv. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet och jag är övertygad att det kommer leda fram till att vi blir ännu bättre tillsammans säger Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 12 april 2018

Kontakt


  • Näringslivsstrateg
    Direkt: 0573-140 70
    Nertomtsvägen 5
    Box 906
    672 29 Årjäng