Lyssna

Earth hour 2021

Publicerad 2021-03-22 07:24

 

Är du med för planeten? Gör då din röst hörd! Varför? Under 2021 ska världens ledare fatta en rad globala beslut som kommer att peka ut riktningen för vår planets framtid.

Den biologiska mångfalden, det vill säga, djur, arter och den omgivning som de lever i, har gravt påverkats av de enorma förändringar som skett på grund av oss människor: tre fjärdedelar av vår miljö på land och två tredjedelar av den marina miljön är nu förändrad (enligt IPBES-rapport). Klimatkrisen är fortfarande ett hot mot människans överlevnad och koldioxidutsläppen ökar. Tillsammans måste vi hitta en livsstil där vi lever mer hållbart- för människan, djuren och naturen.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt och drar åt samma håll. Allt ifrån länder-regioner-kommuner-företag-invånare. En kan inte göra allt, men alla kan göra något! Och det enda vi absolut inte för göra är INGET!! #ärdumed #Earthhour #detärontomjordklot

Webbinarium med gästföreläsning

Inför Världsnaturfonden WWF:s årliga initiativ, Earth Hour, bjuder de regionala energikontoren in till ett webbinarium om klimatförändringarna i Sverige. Ta del av information om den kommunala energi- och klimatrådgivningen och en gästföreläsning med Gustav Strandberg, klimatforskare på Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI). Det finns begränsat antal platser.

Datum: Onsdag 24 mars
Tid: Klockan 15.00–16.00
Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Pris: Kostnadsfritt
Länk: Läs mer och anmäl dig här

Digital tipspromenad

Nu går vi äntligen in i Earth hour veckan! Detta uppmärksammar vi med en digital tipspromenad, 22/3 t.o.m. 28/3. För att delta klicka på länken: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=5f2241b19e4e
Om du deltar och har alla rätt så har du möjlighet att få en exklusive energirådgivarreflex.
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 22 mars 2021

Kontakt


  • Energi- och klimatrådgivare/ Energicoach
    Mobil: 072-710 80 90

    Energi- och klimatrådgivaren arbetar både i Årjängs och Säffles kommun.

Läs mer om Earth hour

Energirådgivarna ordnar tävling