Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Möte med statsministern och utrikeshandelsministern
Lyssna

Möte med statsministern och utrikeshandelsministern

Publicerad 2020-11-24 16:31

– Det var ett bra möte med statsministern och utrikeshandelsministern där jag upplever att de verkligen förstår problematiken säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S). Sedan är jag otroligt stolt över våra representanter från näringslivet som var med på mötet. De gjorde jättebra presentationer och förklarade behoven framöver!

Representanterna från näringslivet pekade också på behovet av ett riktat stöd till de näringar som att gjort extra stora tapp under pandemin och statsministern lovade att ta med den frågan vidare. Det var en väldigt enda bild från representanterna från Årjäng och den förstärktes inte minst av deltagarna från Åre kommun som också medverkade på mötet.

Förutom gränshandelsproblematiken så togs också frågan upp om relationerna mellan de Nordiska länderna och den ökade polariseringen.

– Här känner vi från Årjäng att vi fick möjlighet att berätta om våra erfarenheter och beskriva i detalj vad som många råkat ut för. Jag upplever att regeringen och statsministern verkligen tog till sig utmaningen och kommer att verka för att den utvecklingen inte fortsätter, avslutar kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S).

På mötet medverkade från Årjäng förutom kommunalrådet:

Yvonne Nilsson, Näringslivsstrateg, Nordmarkens Näringsliv, Madeleine Ward, centrumchef, Thons shoppingscenter samt Urban Stockesjö, företagare i Årjäng, Nordmarkens motor.

Därutöver fanns representanter från, Kommunal i Norrbotten, Nordkalottens Gränstjänst, Kommunstyrelsens ordförande i Haparanda, Handelskammaren Norrbotten, Kommunstyrelsens ordförande Åre kommun, Storliens företagargrupp

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 24 november 2020

Kontakt