Lyssna

Aktivitetsansvar

Årjängs kommun har ett aktivitetsansvar för ungdomar som har gjort sin skolplikt men som ännu inte fyllt 20 år.

Kommunernas aktivitetsansvar

Alla kommuner i Sverige har enligt skollagen ett ansvar för dig som valt att inte studera vidare efter årskurs 9. Detta kallas för kommunalt aktivitetsansvar. Aktivitetsansvaret kan du läsa mer om på Skolverkets webbplats i länken till höger.

Gäller för ungdomar som inte studerar efter årskurs 9

De ungdomar som har slutat årskurs 9 som valt att inte genomföra eller fullfölja en utbildning på nationellt program i gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret. Aktivitetsansvaret gäller tills du fyllt 20 år.

För dig som bor i Årjängs kommun

Kommunens aktivitetshandläggare ska löpande under året ska hålla sig informerad om hur du är sysselsatt. Den kontakten kan ske både genom telefonsamtal och personliga möten som ni bokar tillsammans.

Erbjuder individuell aktivitet genom projektet Värmlands Framtid

Kommunen har ett projekt som kallas Värmlands Framtid. Genom projektet kan du bli erbjuden en individuell aktivitet till dig som omfattas av aktivitetsansvaret.

I första hand ska aktiviteten motivera dig att påbörja eller återuppta en utbildning. Projektet kan också leda till annan sysselsättning som praktik eller arbete. Även andra individuella insatser kan vara aktuella och utformas tillsammans dig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 26 september 2017

Kontakt


  • Introduktionsprogrammen, Kommunalt aktivitetsansvar
    Direkt: 0573-140 41
    Mobil: 076-622 60 44

Mer om aktivitetsansvaret

Värmlands framtid