Lyssna

Årjängs Bostads AB

Alla bostadsområden hos Årjängs Bostäder ligger centralt med närhet till handel och service. Samtidigt är det inte långt till naturupplevelser. Det är viktigt för oss att våra hyresgäster trivs med sitt boende och omgivande miljö. I hyran ingår underhåll av lägenhet samt skötsel och underhåll av bostadsområde, sophämtning, vatten, värme, och varmvatten (tillkommande kostnader är hushållsel, telefon och hemförsäkring). Varmt välkommen att trivas hos oss!

 Att bo hos oss i Årjängs Bostads AB (ÅBAB) innebär, oavsett om du bor i Töcksfors eller Årjäng, en närhet till shopping och ett rikt friluftsliv. Både sommar och vintertid kan du njuta av ett stort sjösystem och flera skogsområden. Vandringsleder, bärplockning, skidspår och slalombacke finns nära till hands. Sveriges vackraste travbana ligger i Årjäng. Kommunen har ett brett fritids- och kulturliv med bland annat folkhögskola, bibliotek, badhus, idrottsföreningar. Näringslivet är stort och varierat. Närheten till Norge har positiv betydelse för både handel och arbete.

Årjängs Bostads AB har cirka 931 lägenheter och ett mindre antal lokaler, främst för daghem och liknande verksamhet, samt några butikslokaler i Töcksfors.

Bolagets anställda, för närvarande 21 personer, svarar för ledning, administration, tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll. Delar av yttre skötseln och trappstädning sköts på entreprenad. Bolaget har två anställda snickare och en målare, men mycket underhållsarbete sköts via upphandlingar av entreprenörer.

Utan vinstintresse

Bolaget ägs till 100 procent av Årjängs kommun och arbetar utan eget vinstintresse. Ett ekonomiskt utrymme skapas efterhand för underhåll och åtgärder, för ökad trivsel och trygghet i våra områden.

Tack vare det nu rådande ränteläget, ser vi att ekonomin återhämtar sig. Vår förhoppning är att kunna tillgodose den ökade efterfrågan på bostäder genom nybyggnation, främst i Töcksfors men även i Årjäng. Därmed öka volymen och lönsamheten. Detta säkerställer det ekonomiska läget för bolaget.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 31 mars 2016