Hem/Invånare/Bygga, bo & miljö/Energi/Energi- och klimatrådgivning
Lyssna

Energi- och klimatrådgivning

Till vår energi- och klimatrådgivare kan du vända dig för att få råd och tips om hur du kan minska din energianvändning och ta större klimat- och miljöhänsyn.

Energi- och klimatrådgivningen i Årjängs kommun är kostnadsfri och opartisk.

Energi- och klimatrådgivningen riktar sig till privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag i Årjängs kommun. Till rådgivaren kan du vända dig, om du vill ha hjälp med att få bättre koll på din energianvändning och därmed bli mer miljömedveten. 

Driver du företag och har en energianvändning under 300 megawattimmar?

Förbättra ditt företags lönsamhet och minska klimatpåverkan! Samarbeta med en coach och få hjälp med att effektivisera energianvändningen. Du får en kostnadsfri energigenomgång och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra företag samt att delta på intressanta seminarier inom energiområdet. För mer information ta kontakt med kommunens energicoach. Kontaktuppgifter uppe till höger på denna sida.

Fortsatt kommunsamarbete 2018-2020

De fyra kommunerna Årjäng, Arvika, Eda och Säffle inledde 1 januari 2017 ett samarbete, kallat Nodväst, när det gäller energi-och klimatrådgivning. Energimyndigheten har beviljat fortsatt samarbete till och med år 2020.

Rådgivning för privatpersoner

Har du koll på din energianvändning? All energianvändning påverkar klimatet negativt och det finns saker du kan göra för att använda energin på ett bättre sätt och på så vis bidra till en bättre miljö. Det kan handla om allt ifrån hur du sänker din elförbrukning till vilket värmesystem som passar din fastighet bäst.

Stöd att söka för privatpersoner

  • Solcellsstöd - Det finns ett statligt stöd för installation av solceller att söka. Du kan få upp till 30 procent i ekonomiskt stöd.
  • Energilagringsstöd - För dig som vill lagra din egenproducerade el. Du kan få bidrag med upp till 60 procent.

 

 

I broschyren "Energirådgivning - en översikt som hjälper dig att spara energi" hittar du bra energispartips.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 2 mars 2020

Kontakt


  • Energi- och klimatrådgivare/ Energicoach
    Mobil: 072-710 80 90

    Energi- och klimatrådgivaren arbetar både i Årjängs och Säffles kommun.

Stöd att söka för privatpersoner

Energikalkylen

Appen Lampguiden

Ladda ner appen här