Hem/Företagare/[Nyhetslista företagare]/Positiv ökning i näringslivsklimatet
Lyssna

Positiv ökning i näringslivsklimatet

Publicerad 2016-10-07 14:16

Nordmarkens Näringslivs företagarförening tillsammans med Svenskt Näringsliv anordnade en träff den 6 oktober där årets rankning av företagsklimatet i Årjäng presenterades. En undersökning görs varje år och i år hade Årjäng klättrat med 22 platser. En paneldebatt hölls där företagarna hade möjlighet att ställa frågor och ge förslag. En stor del av diskussionerna handlade om bostadsbyggande och kompetensförsörjning.

Foto: Conny Gunnarsson

I panelen deltog (från vänster) Maria Ågren - Best Western Hotel Årjäng, Kent Norman (C), Henrik Hedefur - Bad & Värme, Daniel Schützer (S), Mikael Swartz - Lennartsfors AB, Birgitta Evensson - Kommunchef, Kristina Riksen - Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv presenterar årets rankning av Årjängs företagsklimat.

Nordmarkens Näringslivs företagarförening tillsammans med Svenskt Näringsliv anordnade den 6 oktober en träff med presentation av årets rankning av företagsklimatet i Årjäng. Ett 50-tal företagare kom till Best Western Hotel Årjäng för att ta chansen att ställa frågor och ge förslag på förbättringar.

94:e plats av Sveriges 290 kommuner

Kristina Riksen från Svenskt näringsliv presenterade årets företagarrankning. Årjängs kommun ligger på 8:e plats av Värmlands 16 kommuner och på 94:e plats av Sveriges 290.

Intressant och konstruktiv paneldebatt

En paneldebatt leddes av Rikard Ohlin, lanthandlare i Sillerud. Frågeställningen var "Hur kan vi tillsammans förbättra företagsklimatet för näringslivet i kommunen?" Debatten var intressant och konstruktiv med tonvikt på bostadsbyggande och kompetensförsörjning.

"Ökningen visar att vi är på rätt väg, men ambitionen är att vi ska öka minst lika mycket nästa år!"
Daniel Schützer (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Bakgrund

Sedan början av 2000-talet har Svenskt Näringsliv gjort löpande årliga enkätundersökningar om det lokala företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner. Intresset att ta del av och delta i undersökningen är stor med drygt 1600 deltagande företagare från Värmland och cirka 100 från Årjäng.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 oktober 2016

Kontakt

Nordmarkens näringsliv