Hem/Företagare/Utveckla/Grensetjänsten
Lyssna

Gränsöverskridande webbplats guidar företag över svensk-norska gränsen

Grensetjänsten är en unik webbplats som ska underlätta för företagare i Sverige och Norge att etablera verksamhet i de båda länderna. Myndighetsinformation från två länder samlad under ett och samma tak. Webbplatsen ger företagare på väg mot nya marknader i Sverige eller Norge konkret och användbar information.

Samlad myndighetsinformation för ökad rörlighet över gränsen

Den utökade informationsservicen till näringslivet syftar till att främja rörligheten över den svensk-norska gränsen och därmed också ekonomisk utveckling och sysselsättning.

Grensetjänsten har under lång tid gett information till näringslivet och framgångsrikt lotsat människor, mellan myndigheter i Sverige och Norge. Detta då de varit på väg till och från Norge i samband med jobb, flytt och studier. Informationstjänsten är utökad med mer och fördjupad information mot näringslivet.

Guidar kring skatter, arbetsgivaransvar och registreringskrav

Informationen på webbplatsen ska förbereda svenska och norska företagare inför mötet med myndigheterna i det andra landet. Webbplatsen belyser det som är gränsöverskridande och guidar vid frågor som uppstår när det finns en koppling till både Sverige och Norge.

Konkret kan det innebära att du som företagare genom webbplatsen guidas i att få koll på vilka regler du måste sätta dig in i utifrån din unika situation, och var och hur du som företagare betalar skatt och arbetsgivaravgifter i ett annat land.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 maj 2018

Grensetjänsten Norge - Sverige