Hem/Företagare/Etablera/Företagsfakta
Lyssna

Företagsfakta

Företagandet i Årjängs kommun är som en flexibel tusenfoting, En stor del av befolkningen bedriver eller är engagerade i företagande. Det är just de många små företagen som är Årjängs styrka och att det finns en stark företagstradition i bygden.

Tre viktiga ben att stå på

Idag kan man säga att sysselsättningen inom det privata står på tre ben, tillverkning, handel och tjänster. Tre viktiga ben som ger stabilitet och framtidstro. Tack vare närheten till Norge finns här en köpkraft som motsvarar en ort med mer än tre gånger så många invånare. Även tjänstebranschen gynnas av kommunens viktiga grannar i väst.

Etableringar

Flera norska företag har satsat på byggnationer i kommunen och det i sin tur ökar tillväxten för andra företag. Nya viktiga etableringar är bland annat Töcksfors shoppingcenter, Töcksfors Handelspark och ett flertal tillverkningsindustrier. Årjängs kommun har en industritradition som lockar både svenska och norska investerare. Hanzakoncernen äger både Hanza Elektromekan och Hanza Mechanics i Årjäng och ser den lokala och kunniga arbetskraften som en stor tillgång. Här är man van att producera och hitta smarta lösningar. Logistik- och åkeribranschen är också stark här tack vare det geografiska läget.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 30 april 2019

Kontakt


 • Näringslivsstrateg
  Nordmarkens Näringsliv
  Direkt: 0573-140 70
  Mobil: 076-622 61 60
  Besöksadress
  Näringslivets Hus
  Nertomtsvägen 5, Årjäng

Nätverk