Hem/Flytta hit/[Nyhetslista flytta hit]/10 005 invånare i Årjängs kommun
Lyssna

10 005 invånare i Årjängs kommun

Publicerad 2019-01-22 10:30

Idag är vi över 10 000 invånare och en milstolpe har passerats! Det är en härlig anda i kommunen och framtidstron syns tydligt både i privata och offentliga investeringar. Nästan två tredjedelar av inflyttningen sker till de två tätorterna Årjäng och Töcksfors med 23 % för Töcksfors och 41 % till Årjäng.

En milstolpe har passerats!

Idag är vi 10 005 invånare och självklart är det glädjande och en riktig milstolpe som vi har passerat säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S). Det är en härlig anda i kommunen och framtidstron syns tydligt både i privata och offentliga investeringar. Vi bygger skolor, förskolor och lägenheter. Thon storsatsar på shoppingcentret i Töcksfors och bara i mellandagarna hade vi tre artiklar i pressen om fantastiska duktiga företagare i vår kommun.

– Får jag önska mig något mer så är det att vi får en regering på plats som återinför investeringsstöden för lägenhetsbyggande så att även vi i de mindre kommunerna kan bygga fler lägenheter till en rimlig kostnad säger Daniel Schützer. Vi har två projekt med lägenheter igång men behöver bygga mycket mer.

Självklart kommer detta att firas, till och med dubbelt.

Dels kommer kommunen att satsa extra mycket på sportlovsaktiviteter för alla barn och unga i kommunen vilket sen toppas av ett tårtkalas för barnen under sportlovet.
Dessutom kommer Årjängs kommun att utlysa en tävling bland studenter vid Karlstads universitet under Hot Spot den 13 februari. Den student som ger kommunen den bästa idén, som kan genomföras för att förbättra kommunens service till invånarna, kommer att belönas med 10 000 kronor! ­

Vi ska fortsätta växa

– Det här är bästa tänkbara start på den nya mandatperioden säger Anette Eriksson (C) och Lennart Bryntesson (MP) som representerar de andra två partierna i Mittensamarbetet. Vi har sjösatt stora skolinvesteringar och ser ytterligare behov av investeringar framöver, inte minst en ny simhall så det är glädjande att kommunen växer avslutar Anette Eriksson.

Fakta

Precis som andra kommuner kämpar Årjäng med demografiska utmaningar där vi över hela landet ser en åldrande befolkning och få om ens någon kommun har fler födda än avlidna. För Årjängs del var födelsenettot (antal födda minus antal avlidna) under 2018 minus 12 personer. Däremot har kommunen ett flyttnetto på + 76 personer.

Nästan två tredjedelar av inflyttningen sker till de två tätorterna Årjäng och Töcksfors med 23 % för Töcksfors och 41 % till Årjäng.

Hit flyttar man i Årjängs kommun

Kommundel            Inflyttade      Födda
Lennartsfors      10              0
Östervallskog 15 7
Sillerud 38 12
Blomskog 26 5
Karlanda 32 9
Holmedal 29 5
Fågelvik 7 1
Töcksfors 103 21
Årjäng 181 36
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 22 januari 2019

Kontakt