Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Omläggning av fibernätet
Lyssna

Omläggning av fibernätet

Publicerad 2020-03-30 12:30

Under perioden 5:e Maj till 15:e Maj kommer Årjängs Nät att genomföra ett större driftsarbete. Driften kommer att flyttas från nuvarande driftsansvarig Telia Öppen Fiber till Årjängs Nät och MittNät. Detta görs för att ha möjlighet att bygga ännu bättre och fler tjänster och funktioner för Årjängs kommuns invånare och företagare.

Mellan den 5 till 15 maj kommer vi successivt flytta över alla kunders tjänster till det nya nätet. Vi kommer uppdatera denna sida allteftersom med mer information och du kommer också få en tidplan när det är aktuellt med en flytt av dina tjänster. Den detaljerade tidplanen sätts när vi närmar oss själva omläggningen.  

Varför flyttas driften mellan olika nät?

Vårt avtal med Telia Öppen Fiber som driftspartner löper ut den 30 april 2020. I och med det bestämde sig Årjängs Nät för att själva ta ansvar för hela driften av nätet, inte bara den fysiska fiberkabeln med tillhörande utrustning. Detta gör vi i samarbete med MittNät AB.

Detta hoppas vi ska innebära förbättringar för dig som kund och det ger oss också större möjligheter att själva ge dig fler valmöjligheter och tjänster.

Det blir också kortare väg till service då vi tar över och äger all aktiv utrustning hela vägen in till din fastighet. Vi hoppas att du ska känna att detta är något som är bra för dig och att vi kan leva upp till dina förväntningar.

Driftsstörningar

I samband med flytten kommer det att vara vissa driftstörningar.

Vi gör allt vi kan för att få ned driftstörningar till ett minimum, men det kommer att innebära en störning på upp till 1 timme på de tjänster du har idag (TV, Internet, Telefoni). Detta gäller alla tjänsteleverantörer i Årjängs Fibernät.

De flesta kunder kommer att kunna ha kvar sin tjänst precis som tidigare, men i vissa fall kan det innebära förändringar i tjänsten. Om du berörs av detta så bör du informeras av din tjänsteleverantör i förväg, senast mitten av april.

Har du frågor eller funderingar när det gäller övergången vill vi att du i första hand vänder dig till din befintliga tjänsteleverantör/er som bäst kan svara på vad som gäller för just din tjänst.

Vilka tjänster och leverantörer finns?

I vår tjänsteportal hittar du alla våra tjäster och leverantörer. Här kan du direkt beställa dina tjänster eller kontakta de olika leverantörerna för svar på frågor. 

Klicka på länken till tjänsteportalen så kommer du direkt vidare till Tjänsteportalen.

MittNät AB

MittNät är ett samverkansbolag som ägs av nio kommunala stadsnät : Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Munkfors, Vansbro, Åmål, Kil och nu även Årjäng.

MittNät bildades för att främja öppna, neutrala nät. Samverkansbolaget gör det enklare för näten, oavsett storlek, att ha samma möjligheter att utveckla bredbandet i sin kommun. Genom en och samma knytpunkt underlättar vi även för leverantörer och operatörer att nå fler kunder och koppla ihop kontor i Sverige och världen.

Styrka i att samarbeta

Syftet med MittNät är att dela expertkompetens och samordna aktiviteter för att skapa ett attraktivt tjänsteinnehåll med en säker leverans. Genom MittNät kan näten samarbeta kring de frågor där det finns en vinst i att gå samman, som stödsystem, utrustning och tjänsteutbud, samtidigt som varje kommun behåller sin lokala närvaro, drivkraft och ägandet av det fysiska fibernätet. MittNät rustar stadsnäten så att de kan fylla sina nät med ett driftsäkert och intressant tjänsteutbud.

Mer om MittNät kan du läsa om här: mittnat.nu 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 24 februari 2020