Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Nu är grävningen igång i Etapp 2
Lyssna

Nu är grävningen igång i Etapp 2

Publicerad 2016-10-24 10:00

Foto: Annelie Pettersson

Nu pågår schaktning i Etapp 2. Etapp 2 är indelad i tre delområden och schaktning pågår nu i delområde 1, därefter följer delområde 2 och slutligen delområde 3. Observera att det kan bli förändringar av detta på grund av olika orsaker. Schaktning av tomter sker i hela Etapp 2 beroende på vart vi har godkända tomtprojekteringar.

Inför grävstart begär vi Ledningskoll i området. Det innebär att andra ledningsägare markerar ut vart deras kablar går med endera markeringskäppar eller färg. Detta är förklaringen om du en dag hittar färgmarkeringar på din gata eller i din trädgård.

Ansvariga gräventreprenörer i detta område är Eltel Networks och fiberinstallationen kommer utföras av Nordisk Service Installation (NSI).

Delområden

Delområde 1 – Storgatan på östra sidan nr 37-55, Högerudsvägen, Tingsgatan, Östtomtvägen nr 4-7, Almgatan, Skogsvägen nr 1-5, Gamla vägen (ej nr 18), Sveavägen, Kungsvägen och Backmansvägen.

Delområde 2 – Östtomtvägen nr 11-43, Engatan, Videgatan, Årmans väg, Skogsvägen nr 6-19, Gamla vägen 18, Högbackavägen, Aspvägen, Rönnvägen, Tallbackavägen, Bråtvägen.

Delområde 3 – Gamla Riksvägen, Marknadsvägen, Holmströms väg, Ivars Väg, Snickargatan nr 2, 4, 6 samt Skomakarvägen.

Projektering av tomt

Inom kort kommer NSI att kontakta dig som beställt en fiberanslutning för att boka in en tid för genomgång av dragning över tomt och för installation i fastigheten. Ni går igenom detta tillsammans. Du kommer sedan få en blankett med dragningen inritad. Det är mycket viktigt att du godkänner denna, signerar och sedan skickar tillbaka till NSI fortast möjligt.

Utsatta markeringskäppar

Som du säkert redan upptäckt har vår projektör varit i ditt område och gjort en del markeringar med käppar. Dessa märker ut vart gräventreprenören ska släppa av fiberslangen inför varje tomt. Även de tomter som idag inte beställt en fiberanslutning kommer förberedas med en tomslang så inte gator behöver grävas om den dag som det eventuellt blir aktuellt med en fiberanslutning. Det är jätteviktigt att dessa markeringskäppar får stå orörda så att det inte blir fel.

Grävning i gata

En eller ett par dagar innan grävning sker på din gata får du ett brev från oss om att vi närmar oss din fastighet. Sker grävning i gatan kan detta innebära att eventuella in/utfarter i gatan blockeras tillfälligt (ej över natten) då slangen förläggs. Vi ber dig ha överseende med detta och medverka till att det blir så smidigt som möjligt för alla boende i området. Behöver du ut med bilen mellan kl 06:30 – 19:30, måndag-torsdag så fråga entreprenören när de passerar din uppfart mer precis.

Det innebär också att långtidsuppställda fordon, släp- och husvagnar etc. som står på gatan eller eventuella parkeringsplatser tillfälligt kan behöva flyttas för att entreprenörerna ska komma fram. Vänligen medverka skyndsamt till detta så att förläggningen kan ske så snabbt som möjligt så hjälps vi alla åt att minska besväret för dig och dina grannar.

Sista chansen att beställa fiberanslutning för 17 990kr (privatvilla) för Etapp 2!

När grävmaskinen passerat din fastighet kan vi inte längre garantera att du får en anslutning förrän vi har nästa förläggningstillfälle. Det kommer också dessvärre att bli dyrare eftersom vi då har en ny uppstartskostnad för hela förläggningsprocessen. Datum för nästa erbjudande om fiberanslutning är ännu inte bestämt. I första hand kommer vi koncentrera oss på att bygga ut övriga tätorten först, vilket mestadels ska vara klart under 2017. Beställningsblankett finns att ladda ned här, Beställning fiberanslutning eller kontakta oss.

Flerfamiljshus eller företag kontaktar oss för offert.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 24 oktober 2016