Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Ledningsutsättning
Lyssna

Ledningsutsättning

Publicerad 2018-05-30 11:31

Nu närmar sig våren och sommaren och många av er har grävprojekt i trädgården eller på annan del av fastigheten inplanerat. VIKTIGT är då att komma ihåg att begära ledningsanvisning INNAN du börjar gräva!

Årjängs Nät har ett antal mil fiberkabel i markerna i Årjängs kommun. Vi hanterar alla förfrågningar om ledningsutsättning via Ledningskollen.se (http://ledningskollen.se). Ledningskollen.se är en tjänst som är kostnadsfri.Genom att ställa förfrågan via ledningskollen.se så får samtliga ledningsägare i området kännedom om din planerade grävning. Vare sig det handlar om projektering, samordning eller ledningsanvisning, så kommer frågan automatiskt till alla berörda parter som är med i tjänsten. Läs mer här.

Vi på Årjängs Nät ansvarar för att markera ut vart vår fiberkanalisation finns på det berörda området. Detta gör vi i samarbete med vår leverantör Geomatikk. Detta innebär att Årjängs Nät inte själva har utsättare på plats. Akuta ärenden hanteras av Geomatikk. Läs mer här.

Tänk på att du behöver fråga om ledningsanvisning för Årjängs fibernät MINST tio (10) arbetsdagar före du tänkt påbörja ditt arbete. Andra ledningsägare kan ha andra tidsfrister så fråga i tid. En ledningsutsättning är sedan giltig i 30 dagar från utförandet.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 30 maj 2018