Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Avveckling av telestationer i Årjängs kommun
Lyssna

Avveckling av telestationer i Årjängs kommun

Publicerad 2016-08-15 16:10

Telia moderniserar nätet i Årjängs kommun

IT och digitaliseringen är en central del av vårt samhälle och en del av vardagen för de flesta människor. Basen för fortsatt digitalisering är att det finns en infrastruktur som möjliggör en snabb, robust och säker uppkoppling. Ju mer digitaliserat samhället blir, desto viktigare är det med en stabil och snabb uppkoppling med hög kapacitet. 

Fiber- och mobilnät möter kundernas behov av att kunna använda allt mer data och har redan blivit de vanligaste infrastrukturerna för uppkoppling. Näten byggs dessutom för att kunna leverera den driftsäkerhet som är en förutsättning för till exempel digitala välfärdstjänster. För att leva upp till kundernas krav behövs därför en successiv övergång till mer framtidssäker teknik, främst via fiber eller mobilnäten. Telia genomför därför en övergång från kopparbaserade tjänster till tjänster baserade på främst fiber- och mobilnät.

Tjänster som påverkas är telefoni, bredband, TV och olika grossist- och företagstjänster.

Anslut din fastighet till fiber

I Årjäng finns möjligheten för dig att ansluta din fastighet till fiber. På landsbygden samarbetar Årjängs Nät med fiberföreningar. Klicka här för mer information om hur du anmäler dig till din förening för en anslutning. Observera att det kan vara en lång process (6-12 mån) med att planera för en fiberanslutning från offertförfrågan tills dess att fastigheten är ansluten, så anmäl dig i god tid.

Planerade förändringar i Årjängs kommun under 2017 

I Årjängs kommun berör övergången cirka 430 hushåll och företag anslutna till nedanstående station/stationer under 2017:

BLOMSKOG

BOTTNER

GRÖTTNÄSBY

GYLTENÄS

HJÄLLEN

HÖGSTAKAN

HURR

KARLANDA

LÅBBYN

LEVERHÖGEN

MÖLNERUD

NORANE

RÖSSTEGEN

SANDAHOLM

SIGNEBYN

SKENHALL

SUNDSBY

VÄNNACKA

ÖSTERVALLSKOG

Här kan du se en översiktskarta över områden som berörs. Det är hushåll i blåmarkerade områden som kommer bli berörda av nedläggningen. Klicka här för karta.

Planerad stängning för kopparledningarna är 2017-09-30. Förändringen påverkar privat- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer.

Har du frågor rörande nedläggningen kan du kontakta Telia Company på:

Telefon: 010-130 79 00

Mail: info@telekomguiden.se

Hemsida: www.telekomguiden.se

Mer information om övergången till framtidens nät hittar du också på: www.telia.se/framtidensnat

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 15 augusti 2016