Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Årjäng och Arvika samverkar om fiber
Lyssna

Årjäng och Arvika samverkar om fiber

Publicerad 2020-07-14 18:00

Årjängs Nät AB har beslutat samverka med Teknik i Väst AB om drift och skötsel av Årjängs fibernät. Annelie Pettersson som är vd för Årjängs Nät AB, kommer i fortsättningen också att leda fiberverksamheten i Arvika, som kommunnätschef.

I samband med att Lennart Rönning, som varit kommunnätschef och vd för Arvika Kommunnät AB, går i pension genomförs en förändring av organisationen, som innebär att både Arvika och Årjängs fibernät kommer att ha samma utförare -Teknik i Väst AB.

Teknik i Väst bildades som resursbolag för Arvika och Eda kommuner 2019, och nu utökas samverkan även med Årjäng, genom att fiberverksamheten sköts gemensamt i både Arvika och Årjängs kommun.
- Med Annelie Pettersson får vi en kompetent och erfaren ledare, som kan vara med och utveckla framtidens tjänster i fibernätet, säger Anders Norrby, vd, Teknik i Väst.
- Det är just den här typen av samverkan som Sveriges kommuner behöver ingå, att sammanföra resurser och kompetens som ger oss möjlighet att säkra tillgänglighet och kvalitet på de tjänster vi levererar. Det är vårt ansvar gentemot våra invånare och kunder att ta vara på de gemensamma resurserna och använda dem på bästa sätt, säger Lisa Levin, ordförande i Teknik i Väst AB.
- Genom samverkan med Teknik i Väst får vi gemensamt tillgång till fler kompetenser samt att vi ytterligare förbättrar kvalitén och driftsäkerheten på våra tjänster, vi blir helt enkelt ännu bättre. Samtidigt så behåller vi den lokala närvaron till våra kunder som vi tycker är viktigt, säger Björn Karlsson, ordförande i Årjängs Nät AB.

Mer information, kontakta
Anders Norrby, vd, Teknik i Väst AB, tfn 070- 666 17 64
Björn Karlsson, ordförande, Årjängs Nät AB, tfn 073 - 822 74 34

Teknik i Väst är resursbolaget som ägs gemensamt av Arvika och Eda kommuner. Bolaget ansvarar för Arvikas elnät, fibernät och kraftproduktion. Dessutom driftas Arvika och Edas fjärrvärme, VA, renhållning och gator av bolaget.

Årjängs Nät ägs av Årjängs kommun och ansvarar för utbyggnad, drift och utveckling av fibernät och tjänster i kommunen.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 31 juli 2020