Årjängs Fibernät/Driftstatus
Lyssna

Driftstatus

Här rapporteras kända driftstörningar och andra driftsmeddelanden i nätet.

Driftstörning tisdag 26 oktober

Uppdatering 17.45: Kunder med Bredband 2 som tjänsteleverantör ska vara igång igen.

En stor avgrävning i Karlstad har skett under eftermiddagen. Det påverkar Årjängs Näts kunder som har Bredband 2 som leverantör.

 

Planerat driftarbete natten till tisdag 19 oktober

Natten till tisdag den 19 oktober mellan kl. 00-06 gör vi en mjukvaruuppdatering i fibernätet i Årjäng. Anledningen till arbetet är att vi glädjande nog blir fler och fler som ansluter sig till våra fibernät. För att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster så behöver vi uppgradera vår utrustning.

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. 

Vi beklagar eventuella olägenheter detta arbete medför er.

Driftavbrott Södra Ström, 3 oktober

Uppdatering kl. 18:20: Felet var en trasig komponent som nu är åtgärdad. Din fiberanslutning ska nu fungera igen.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Kl. 18:00. Vi har ett pågående driftavbrott. Tekniker är på väg för felsökning. 

Berörda kunder finns i: Gallerud, Högelian, Klevane, Lian, Liögården, Långelanda, Norra Ström, Nästebacka, Stenslanda, Södra Ström, Ulvestad, Våxlanda, Åslanda.

 

Strömavbrott Slämtegen, 29 september

Vattenfall har ett pågående strömavbrott söder om Årjäng som påverkar en av våra noder. Beräknad klartid för reparation är 30 september 2021 kl. 00:00. Inkoppling av kunderna i området görs stegvis

Berörda kunder finns i: Bjurdalen, Breviken, Källtegen, Lysed, Låbbyn, Risviken, Slämtegen, Söpplanda, Vikebotten, Västra Boda, Västra Näs, Ågärde, Östra Näs.

Mer information om avbrottet kan du få på Vattenfalls avbrottsinformation klicka här. 

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Avgrävning av fiberkabel i Töcksfors

Uppdatering kl.19:00. De skadade fiberkablarna kommer att ersättas under morgondagen. Vi beräknar att åtgärden är klar kl 13:00. 

En fiberkabel har blivit avgrävd och ytterligare några är skadade i Töcksfors. Tekniker håller på att utvärdera omfattningen av skadan. Vi återkommer med mer information så snart vi vet mer. 

Servicearbete hos leverantör 28-29 september

Bahnhof kommer att utföra ett akut servicearbete från kl. 23:00 den 28/9 till kl. 05:00 den 29/9. De förväntar sig ingen nedtid under jobbet men mindre paketförluster kan dock upplevas under tiden.

 

Planerat driftavbrott, 27 september

En underleverantör till oss har aviserat ett driftavbrott på fibernätet för service mellan Säffle och Borgvik. Arbetet startar kl. 00:01 den 27 september och beräknas avslutat senare samma dag, ca 08:00. Kunder kommer kopplas in löpande under arbetets gång så anslutningen kan komma igång före utsatt tid. 

Vi beklagar eventuella olägenheter detta arbete medför er.

 

Planerat driftavbrott, 16 september

En underleverantör till oss har aviserat ett serviceavbrott på 10 min mellan 05:00 och 06:00 den 16:e September. De behöver utföra service på fiberpar mellan Karlstad och Borgvik.
Det kommer att innebära störningar/avbrott under arbetets gång.
Vi beklagar eventuella olägenheter detta arbete medför er.

 

Driftstopp i Holmedal, 2 september

Vi har fått en skada på en fiberkabel i Holmedal. Vi behöver därför göra ett aktut driftstopp torsdagen den 2 september mellan kl. 08:00 - 12:00 för att åtgärda problemet. 

Berörda kunder finns i områdena Bangstad, Bergerud, Dusserud, Gårdtveten, Hajom, Holmedal, Hällesrud, Leverbyn, Liane, Myrevarv, Sollom, Sundsbyn, Tveten.

Driftsstörning i Skogen, 21 augusti

18:26. Uppdatering: Felet är åtgärdat. Det var ett elfel som medförde att en säkring löste ut.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

17:20. Vi har för närvarande en driftstörning till vår nod i Skogen. Tekniker är på väg för felsökning. 

Driftstörningen berör kunder i: Egenäs, Galteviken, Hjällen, Högstakan, Rök, Skogen och Solberg.

Strömavbrott Karlanda, 21 augusti

18:30. Uppdatering: Strömmen är nu tillbaka. Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Ellevio har ett pågående strömavbrott som påverkar en av våra noder i Karlanda. Det innebär att våra kunder i Vännacka med omnejd inte har någon fiberanslutning. Felsökning pågår, strömmen kan komma och gå under tiden.

Mer information om pågående avbrott finner du på: Avbrottskarta: oplanerade & planerade avbrott i vårt elnät | Ellevio

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Driftstörning 18 augusti

Vi hade under onsdagsmorgonen problem med tilldelningen av IP-adresser hos vissa kunder i stadsnätet.

09.40: Nu ska felet vara åtgärdat hos alla kunder. Om felet ändå kvarstår kan du som kund behöva starta om din anslutna utrustning för att allt ska hoppa igång igen. Om det fortfarande inte löser problemet så ber vi dig kontakta din tjänsteleverantör.

09.15: Vi börjar se en snabb återhämtning i nätet och fler och fler kunder börjar få tillbaka sina tjänster. Eventuellt kan en omstart på din anslutna utrustning behövas för att allt ska hoppa igång igen.

07:30. Under morgonen upptäcktes driftstörningar i fibernätet. Vi håller för tillfället på att felsöka. Vi återkommer med mer information så fort vi vet mer. 

Uppdatering: 

Strömavbrott Karlanda

Ellevio har ett pågående strömavbrott som påverkar en av våra noder i Vännacka. Felsökning pågår.

Mer information om pågående avbrott finner du på: Avbrottskarta: oplanerade & planerade avbrott i vårt elnät | Ellevio

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat driftarbete natten till tisdag 15 juni och 22 juni

Natten till tisdag den 15 juni och natten till tisdagen 22 juni mellan kl. 00-06 gör vi en mjukvaruuppdatering i fibernätet i Årjäng. Anledningen till arbetet är att vi glädjande nog blir fler och fler som ansluter sig till våra fibernät. För att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster så behöver vi uppgradera vår utrustning.

Under arbetets gång kan du som är ansluten eventuellt märka av vissa störningar, men förhoppningsvis kommer du inte att märka av något alls.

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. Förhoppningen är dock att du inte ska behöva göra något alls.

 

Driftstörningar 8 juni

Natten till tisdag den 8 juni mellan kl. 00-06 gjordes mjukvaruuppdatering i fibernätet i Årjäng. Läs mer i driftinfo nedan.

10.45: Sedan klockan halv nio ska fibernätet vara igång som vanligt igen. Vi får dock fortfarande in samtal från kunder som ännu inte kommit igång med sitt nät. Vi vill därför förtydliga att det kan behövas en omstart av din utrustning (router/media-box) för att nätet hemma hos dig ska kicka igång igen. Vänta åtminstone en timme efter omstarten.

Kvarstår problemet ändå ber vi dig att kontakta din tjänsteleverantör för att undersöka vad problemet kan bero på.

08.45: De flesta kunder ska nu ha fått tillbaka sitt nät. Om du fortfarande har problem - starta om din utrustning (exempelvis mediabox eller router) och vänta. Skulle du mot förmodan fortfarande inte få igång internet två timmar efter omstart, kontakta din tjänsteleverantör. Vi uppdaterar så fort vi vet mer.

Uppdatering kl. 07.30: Vissa kunder som berördes av nattens driftarbete upplever just nu störningar i sitt nät. Vi jobbar med att försöka lösa problemet och uppdaterar här så snart vi har ytterligare information.

 

Driftstörning 7 juni

Vid 19-tiden upptäcktes driftstörningar i fibernätet. Vi håller för tillfället på att felsöka. Vi återkommer med mer information så fort vi vet mer. 

Uppdatering kl. 20:36, problemet ska nu vara löst. 

 

Planerat driftarbete natten till tisdag 8 juni

Natten till tisdag den 8 juni mellan kl. 00-06 gör vi en mjukvaruuppdatering i fibernätet i Årjäng. Arbetet görs för att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster. Under arbetets gång kan du som är ansluten eventuellt märka av vissa störningar, men förhoppningsvis kommer du inte att märka av något alls.

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. Förhoppningen är dock att du inte ska behöva göra något alls.

 

Driftstörning på telefoni

Uppdatering 21-06-01, kl 15:30: Felet ska nu vara åtgärdat och telefonerna fungera igen. Om det är någon kund som fått leverans av telefonadapter ska denna inte hämtas ut. Telia beklagar missförståndet. 

Uppdatering 21-06-01, kl. 14:45: Telia har lokaliserat felet och hoppas kunna åtgärda det inom kort. Om det är någon kund som fått leverans av telefonadapter ska denna inte hämtas ut. Telia beklagar missförståndet. 

Uppdatering 21-06-01, kl: 11:40: Besked från Telia är att de har fullt fokus på att lösa problemet. 

Uppdatering 21-05-31: Problemet med telefon från Telia kvarstår hos vissa kunder. Telia jobbar för att lösa problemet. Vi uppdaterar ärendet så fort vi får mer information. Det är fortsatt viktigt att anmäla felet till Telia.

Vi har under dagen fått in felanmälningar från kunder där inte telefoni fungerar hos en av våra tjänsteleverantörer. Om din Internetuppkoppling fungerar så ligger felet för telefoni hos din tjänsteleverantör. 

Kontakta din tjänsteleverantör för felanmälan. 

 

Driftstörning på Internettjänster, 25 maj

Natten till tisdag den 25 maj gjordes ett driftarbete i fibernätet som berörde stora delar av Årjängs Fibernät. Flera av kunderna upplever just nu störningar i sitt nät. 

15:30 Driftstörningen ska nu vara löst och alla hushåll ska återigen ha ett fungerande nät. Tack för tålamod och förståelse under dagens störningar.

12:50 Flera kunder har nu börjat få tillbaka sitt nät och vi hoppas att detta snart kommer gälla samtliga kunder. Driftstörningarna har drabbat enskilda hushåll runt om i Årjängs Fibernät och är inte kopplade till specifika områden.

11:30 Vi har fortfarante inte kunnat lyckas lösa problemet men gör allt vi kan för att nätet så snart som möjligt ska vara tillbaka. Vi är ledsna för de problem som störningen eventuellt orsakar.

09:50 Driftstörningen kvarstår och vi jobbar fortfarande på att lösa problemet. Vi har i nuläget ingen prognos för vilken tid nätet kommer vara tillbaka hos berörda kunder. Vi fortsätter uppdatera om vi har ny information.

08:10 Vissa kunder som berördes av nattens driftarbete upplever just nu störningar i sitt nät. Vi jobbar just nu för fullt med att lösa problemet. Vi uppdaterar här om vi har ytterligare information.

 

Driftarbeten maj -juni.

Under sex tillfällen nattetid kommer en vi göra en mjukvaruuppdatering i Årjängs Fibernät.  Arbetet görs för att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster. Under arbetets gång kan du som är ansluten att märka av vissa störningar, men förhoppningsvis kommer du inte att märka av något alls.

Uppdateringarna kommer utföras mellan kl. 00:00-06:00 den 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6 och 22/6. 

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. Förhoppningen är dock att du inte ska behöva göra något alls.

 

Driftavbrott

Vi har sedan kl. 22:00 den 26 april ett driftavbrott på fibernätet. Felet beror på en avklippt kabel i Karlstad. Vid en omläggning skedde ett misstag som drabbade vår förbindelse. Tekniker i Karlstad jobbar med att få igång förbindelsen igen. Senast kl. 06:00 den 27 april ska det vara igång igen om allt går som det ska.

 

Planerat arbete i Årjängs Fibernät.

Natten till tisdag den 27 april mellan kl. 00-06 gör vi en mjukvaruuppdatering i hela fibernätet. Arbetet görs för att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster. Under arbetets gång kan du som är ansluten att märka av vissa störningar, men förhoppningsvis kommer du inte att märka av något alls.

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. Förhoppningen är dock att du inte ska behöva göra något alls.

 

Planerat strömavbrott, Sillebotten

Onsdag 14 april mellan kl. 10:00-11:00 kommer Ellevio byta elmätare på en av våra noder.  

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Bålerud, Finntorp, Fälltakan, Grinsbyn, Hult, Myrås, Ragnilsrud, Sillebotten, Sulerud, Tegen, Åsebyn, Älgåna och Östra Boda. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Har du frågor om Ellevios arbete kan du ringa på telefonnummer: 0771-53 53 00. Har du frågor om just du blir drabbad så kan du ringa vår kundtjänst på 072-500 16 22. Vi har öppet mellan kl 10:00-12:00 och 13:00-15:00.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat strömavbrott, Slämtegen

Tisdag 16 mars kl. 08:00-11:00 kommer Vattenfall genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta påverkar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta kan innebära att du med fiberanslutning till denna nod kan få ett avbrott och inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Berörda kunder finns i: Bjurdalen, Breviken, Källtegen, Lysed, Låbbyn, Risviken, Slämtegen, Söpplanda, Vikebotten, Västra Boda, Västra Näs, Ågärde, Östra Näs.

Mer information kan du få om du ringer Vattenfall på telefonnummer 020-82 58 58.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Driftavbrott Västra Bön, 11 mars

Uppdatering: Strömmen åter kl. 09:48 den 11 mars. 

Det är ett oplanerat strömavbrott till vår nod i Västra Bön. Ellevio arbetar med att hitta felet. Strömmen kan komma och gå under tiden.

Detta innebär att anslutningarna till några av våra kunder i Bergerud, Fagerbol, Hämnäs, Hög, Kesebotten, Korsbyn, Liane, Norra Fors, Pikstad, Södra Fors, Vitsten, Västra Bön, kommer att brytas. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare. 

Planerat driftavbrott Västra Bön, 23 februari

Tisdagen den 23 februari mellan kl. 06:00-15:00 kommer vi genomföra ett driftavbrott för att svetsa om en fiberkabel till vår nod i Västra Bön.

Detta innebär att anslutningarna till några av våra kunder i Bergerud, Fagerbol, Hämnäs, Hög, Kesebotten, Korsbyn, Liane, Norra Fors, Pikstad, Södra Fors, Vitsten, Västra Bön, kommer att brytas. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information kan du få via vår kundtjänst på tel. 072-500 16 22. Öppettider: vardagar 10:00-12:00 och 13:00-15:00.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftstörning på noden i Harnäs, 2 februari

Uppdatering kl.12:01. Anslutningarna fungerar igen. Ellevi hade ett pågående arbete i området och brutit strömmen till noden. Tyvärr har vi inte fått någon information om detta arbete innan. 

Vi har för tillfället en driftstörning på noden i Harnäs. Tekniker är på väg för att felsöka problemet. 

Drabbade kunder finns i Egenäs, Grällsbyn, Gyltenäs, Harnäs, Hol, Liane, Lisslerud, Mölntegen, Signebyn, Silleruds Prästgård, Tobyn och Torgelsbyn.

Planerat strömavbrott Harnäs, 25, 26 och 27 januari.

Måndag 25 januari mellan kl. 09:30-14:30, tisdag 26 januari kl. 10:00-13:30 och 27 januari mellan kl. 10:00-14:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Egenäs, Grällsbyn, Gyltenäs, Harnäs, Hol, Liane, Lisslerud, Mölntegen, Signebyn, Silleruds Prästgård, Tobyn och Torgelsbyn. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat driftavbrott Mörtnäs, 25 januari

Måndag 25 januari mellan kl. 08:30-15:00 kommer vi genomföra ett driftavbrott för att svetsa om några fiberkablar till vår nod i Mörtnäs.

Detta innebär att anslutningarna till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs kommer att brytas. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information kan du få via vår kundtjänst på tel. 072-500 16 22.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftstörning på TV

20:50 Uppdatering TV-problem: Nu ska felet vara löst och TV:n fungera. Om den inte kommer igång  kan du behöva göra en reset på routern enligt  nedanstående instruktion. Även om du gjort det förut så kan du behöva göra det igen och i vissa fall även starta om TV-boxen.

Vissa kunder har fortsatt problem med att TV-tjänsten inte fungerar. Vi jobbar på problemet med felsökning. En del kunder får igång tjänsten genom att göra en reset på sin router.

För att göra en reset av routern så gör följande enligt länken: Reset av Router

Vi uppdatera så fort vi hittar en lösning.

18:50 Uppdatering TV-problem. Felet är nu åtgärdat. Om inte din TV kommer igång automatiskt så behöver du starta om TV-boxen (den TV-box du fått av Telia). Dra ur strömmen, vänta en minut och starta upp den igen. Då bör din TV-tjänst hoppa igång igen. 

Om felet fortsatt kvarstår kontakta Telia för felanmälan.  

15:30 Uppdatering TV-problem. Felet är lokaliserat. Vi väntar på besked från leverantören. Du kan prova att starta om din TV-box (dra ur sladden och vänta någon minut). 

Vi fick under gårdagen, 24/12 samt idag den 25/12 in ärenden som rör TV hos en av våra leverantörer. Vi har gjort en första felsökning men finner inga fel i våra system. Vi ber därför dig med med TV-problem att kontakta din tjänsteleverantör för felsökning. Vi fortsätter även vår felsökning mer djupgående.  

 

Vi uppdaterar vår utrustning och behöver göra ett avbrott tisdagen 8 december.

Natten mellan den 7-8 december kl. 00:00-06:00 kommer vi göra en uppdatering av vår tekniska utrustning i Töcksfors samt delar i centrala Årjäng, Holmedals, SN-fibers och VattNets föreningsområde. Stoppet beräknas ta omkring 10 minuter per kund.

I övriga områden kommer samma uppdatering att göras under tisdagen den 8 december dagtid. Även här beräknas driftstoppet vara ca 10 minuter per kund. 

Om din anslutning inte fungerar igen efter driftstoppet gör följande steg:

  1. Kontrollera först om vi uppdaterat statusen på vår hemsida eller Facebook om jobbet dragit ut på tiden av någon anledning.
  2. Prova starta om din utrustning samt medieomvandlaren (den vita boxen på väggen).
  3. Kontakta din tjänsteleverantör och gör en felanmälan.

 

Planerat avbrott måndag 9 november kl 00:00-06:00

Natten mellan den 8-9 november kl. 00:00-06:00 kommer vi byta en skadad fiberkabel. Det är ett omfattande arbete som berör alla våra anslutna kunder i varierande omfattning. Vi genomför arbetet under natten för att så få som möjligt ska påverkas.

Observera att din anslutning kan börja fungera när som helst under den avsatta tiden.

Om din anslutning inte fungerar igen under måndagen den 9 november efter kl 06:00 gör följande steg:

  1. Kontrollera först om vi uppdaterat statusen på vår hemsida eller Facebook om jobbet dragit ut på tiden av någon anledning.
  2. Prova starta om din utrustning samt medieomvandlaren (den vita boxen på väggen).
  3. Kontakta din tjänsteleverantör och gör en felanmälan.

 

Driftstörning Årjäng 23 oktober

Vi har fått en pågrävning på bl.a. vår matningskabel till Årjäng. Kabeln är skadad men inte av. Det går fortfarande fram signal men det kan påverka så vissa kan uppleva störningar. 

Vi kommer behöva byta kabeln och planering pågår för när avbrottet ska ske för att påverkanstiden ska bli så kort som möjligt. Det är ett tyvärr ett omfattande arbete.

Avbrottet kommer ske natten mellan den 8-9 november kl. 00:00-06:00.

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 25 september

Fredag 25 september mellan kl. 10:00-13:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat strömavbrott, Slämtegen

Onsdag 19 augusti kl. 08:00-11:00 kommer Vattenfall genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta påverkar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta kan innebära att du med fiberanslutning till denna nod kan få ett avbrott och inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Berörda kunder finns i: Bjurdalen, Breviken, Källtegen, Lysed, Låbbyn, Risviken, Slämtegen, Söpplanda, Vikebotten, Västra Boda, Västra Näs, Ågärde, Östra Näs

Mer information kan du få om du ringer Vattenfall på telefonnummer 020-82 58 58.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftsstörningar på TV-bild

Vi har ett flertal kunder som har störningar på sin TV-bild, främst i området kring Östtomten, Högerud och Marknadsområdet. Detta verkar tyvärr vara ett klurigt fel som vi ännu inte lyckats lokalisera. Våra tekniker håller på att felsöka för att lokalisera problemet.

Felet är hittat och löst. Skulle det fortsatt vara driftstörningar kontakta din tjänsteleverantör.

 

Driftstopp centrala Årjäng

Måndag 20 juli. En switch ligger nere i centrala Årjäng. Vi arbetar med problemet. 

Måndag 20 juli kl. 09:18. En trasig komponent är nu utbytt och switchen är uppe och går igen. 

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 30 juni och 2 juli

Tisdag 30 juni mellan kl. 09:30-13:00  och torsdag 2 juli mellan kl. 12:00-14:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 16 juni

Tisdag 16 juni mellan kl. 09:30-13:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat avbrott i Årjängs kommun, 8 juni

En nätägare som finns på vår länk mellan Karlstad och Årjäng har aviserat ett underhållsarbete natten den 8 juni. Detta innebär att hela nätet kommer ligga nere under den tid arbetet genomförs. Planerad avbrottstid är 8 juni kl. 00.01 - 04:00.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Driftsstörningar på TV-bild

Vi har ett flertal kunder som har störningar på sin TV-bild. Detta verkar tyvärr vara ett klurigt fel som vi ännu inte lyckats lokalisera. Vi har mätutrustning utplacerad för att kunna mäta störningarna. Vi har kunnat utesluta fel på fiberkabel, mediaomvandlare och några andra komponenter av den tekniska utrustningen. Mätutrustningen kommer behöva sitta på plats under helgen för att samla in så mycket information som möjligt. 

Fortsatt ingen signal på telefon?

Har du fortsatt ingen fungerande telefon och är kund hos Telia så har vi nu fått ett specialnummer du ska ringa för detta ändamål.

Telefonnummer Telia Support: 08-508 857 17.

Planerat strömavbrott Holmedals-Breviken

Onsdag 20 maj kl. 09:30-14:30 kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Holmedals-Breviken. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Breviken, Gröttnäs, Hän, Nästeviken, Uppsal, Västra Viker, Östra Viker.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 14 maj

Torsdag 14 maj mellan kl. 09:00-13:30 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Tekniska driftstörningar, centrala Årjäng

Vi har tekniska driftstörningar i centrala Årjäng. 

Uppdaterad info gällande driftstörning i centrala Årjäng. Alla switchar ska kommit igång igen i natt mellan 01:30-02:00. Alla kunder bör ha fått igång sin anslutning igen. Om inte prova att starta om din medieomvandlare. Enklast att göra detta är att dra ur sladden och vänta fem minuter innan du stoppar i den igen.     

Uppdaterad info gällande driftstörning i centrala Årjäng kl 17:00. Telias tekniker har varit på plats och konstaterat fel på sex stycken switchar. Två av dessa är nu igång och reservdelar är på väg till de andra. Vi hoppas att få igång dessa under förmiddagen i morgon den 31 mars. 

Kunder på Järnvägsgatan och Västanåsvägen bör ha fått igång sin anslutning igen. Om inte prova att starta om din medieomvandlare. Enklast att göra detta är att dra ur sladden och vänta fem minuter innan du stoppar i den igen.

Påverkade områden i nuläget är: Blomstervägen, delar av Erik Trells väg, delar av Industrigatan, delar av Järnvägsgatan, Nyponvägen, Pionvägen, Rosenvägen, delar av Storgatan, Västanåsvägen, Västtomtvägen. 

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 19 mars

Torsdag 19 mars mellan kl. 09:00-12:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftavbrott i centrala Årjäng

Det är rapporterat in ett strömavbrott i centrala Årjäng vilket påverkar en av våra teknikbodar. Det innebär att flera av våra kunder inte har någon fiberuppkoppling just nu.


Drabbade områden är: Bergstigen, Brostigen, Brännaregatan, Hamngatan, Högerud, Katjärnsvägen, Klockarevägen, Kornvägen, Kulstigen, Kvarnvägen, Kyrkerud, Kyrkåsvägen, Kärrstigen, Lundegatan, Myrstigen, N. Åkerstigen, Nygatan, Prästgårdsvägen, Rågvägen, Rönnforsväg, Sillegårdsedsvägen, Sjötorpsvägen, Skolvägen, delar av Storgatan, del av Strandvägen, S. Ringvägen, S. Åkerstigen, Tallstigen, Viksgatan, Viktor Sjöströms väg, Violvägen, del av Västanåsvägen, Älgstigen och Ängsvägen.


Du kan följa driftsinformationen på Vattenfalls avbrottskarta här: Vattenfall strömavbrott  eller ringa 020-82 58 58.


Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 11 februari

Tisdagen den 11 februari mellan kl. 09:00-13:30 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Akut driftstopp i Holmedal och Karlanda, 16 januari

Under torsdagen den 16 januari 15:00-03:00 kommer vi genomföra en akut serviceåtgärd i nätet som drabbar många kunder i Holmedal och Karlandas fiberföreningar. Tyvärr har vi en skadad fiberkabel där ett flertal fibrer knäckts och vilket gör att vi måste svetsa om denna.

Arbetet kommer påbörjas kl 15:00 på torsdagen och avslutas först under natt till fredag. Detta innebär att anslutningarna kommer igång igen allteftersom svetsningen fortskrider. Några kunder får ett kortare avbrott medan en del får längre.

Drabbade kunder i HolmedalsNet är boende i: Bangstad, Bergerud, Hajom, Holmedals Prästgård,  Kroken, Leverbyn, Stallarebyn, Tveten.

Drabbade kunder i Karlanda: Gäller alla kunder i Karlanda.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 27 november

Onsdagen den 27 november mellan kl. 09:00-13:30 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på avbrottskarta.ellevio.se eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 12 november

Tisdagen den 12 november mellan kl. 09:30-14:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på ellevio.se/stromavbrott eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott i Södra Ström, Slämtegen, Sillegårdsed och delar av centrala Årjäng

Söndag 27/10 kl. 23:00 - måndag 28/10 kl. 03:00

Söndag 24/11 kl. 23:00 - måndag 25/11 kl. 02:00

Ovanstående tider kommer Vattenfall genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta påverkar fyra av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta kan innebära att du med fiberanslutning till någon av dessa noder kan få ett avbrott och inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid. Om du undrar om du är drabbad är du välkommen att kontakta din tjänsteoperatör eller Årjängs Nät.

Mer information kan du få om du ringer Vattenfall på telefonnummer 020-82 58 58.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Akut driftstopp i SellNet, 10 oktober

Under torsdagen den 10 oktober 08:00-24:00 kommer vi genomföra en akut serviceåtgärd i nätet som drabbar många kunder i SellNets fiberförening. Tyvärr har vi ett skadat fiberskåp där ett flertal fibrer knäckts och vilket gör att vi måste byta fiberskåp och svetsa om en stor fiberkabel. 

Arbetet kommer påbörjas vid 08:00 på morgonen med sättning av nytt fiberskåp. Därefter kommer arbetet med att flytta över och svetsa om alla fiber i skåpet. Detta innebär att en del kunder kommer att komma upp allt eftersom under dagen men för en del kan det dröja ända fram till 24:00. 

 

Planerat strömavbrott Mörtnäs, 10 oktober

Torsdagen den 10 oktober mellan kl. 09:30-12:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till några av våra kunder i Barlingshult, Glassnäs, Södra Ström, Sörboheden, Västra och Östra Mörtnäs. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på ellevio.se/stromavbrott eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftsavbrott Mörtnäs, onsdagen den 18 september

På grund av en avgrävning i Mörtnäs blev några kunder utan anslutning under onsdagseftermiddagen. Tekniker är på plats och anslutningen ska fungera igen under senare delen av kvällen/natten.

 

Planerat strömavbrott i Fölsbyn, torsdagen den 5 september kl. 08:00-10:00

Torsdagen den 5 september mellan kl. 18:00-10:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Detta drabbar en av våra noder. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra kunder i Bocklerud, Fölsbyn, Gördsbyn och Holmerud. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på ellevio.se/stromavbrott eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott

Söndag 30 juni kl. 23:00 - måndag 1 juli kl. 04:00 kommer Vattenfall genomföra en del arbeten i sina ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra fibernoder i Södra Ström, Sillegårdsed, Slämtegen och Skolvägen. Kunder kopplade på dessa noder påverkas av detta och kommer möjligen inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid eller del av denna tid.

Vid frågor ring Vattenfall på telnr: 020-82 58 58.

Kunder kopplade till dessa noder har adresser som: Bergstigen, Brostigen, Breviken, Brännaregatan, Gallerud, Hamngatan, Högelian, Högerud, Katjärnsvägen, Klevane, Klockarevägen, Kornvägen, Kyrkerud, Kyrkerudsvägen, Kyrkåsvägen, Kvarnvägen, Källtegen, Kärrstigen, Leverhögen, Lian, Liögården, Lysed, Låbbyn, Långelanda, N. Ström, N. Åkerstigen, Nygatan, Nästebacka, Prästgårdsvägen, Risviken, Roa, Rönnfors väg, Rågvägen, Sillegårdsed, Sillgårdsedsvägen, Silleniusvägen, Sjötorpsvägen, Sjövägen, Skolvägen, Slämtegen, Stenslanda, Strand, Strandvägen, S. Ringvägen, S. Ström, S. Åkerstigen, Söpplanda, Ulvestad, Vikebotten, Viktor Sjöströms väg, Viksgatan, Violvägen, Västanåsvägen, Våxlanda, V. Näs, Åsebyn, Åslanda, Älgstigen, Ängsvägen, Öna, Ö. Näs.

Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott i Tången, tisdagen den 28 maj kl. 09:00-14:00

Tisdagen den 28 maj mellan kl 09:00-14:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra kunder i Björkeviken, Bäckevarv, Holmerud, Månstad, Mölnerud, Rössbyn, Selen, Struven, Såviken, S. Holmerud och Tången. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid eller del av tid.

Mer information finns på ellevio.se/stromavbrott eller så kan du ringa på telefonnummer: 020-441100.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott

Söndag 19 maj kl. 23:00 - måndag 20 maj kl. 04:00 kommer Vattenfall genomföra en del arbeten i sina ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra fibernoder i Södra Ström, Sillegårdsed, Slämtegen och Skolvägen. Kunder kopplade på dessa noder påverkas av detta och kommer möjligen inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid eller del av denna tid.

Vid frågor ring Vattenfall på telnr: 020-82 58 58.

Kunder kopplade till dessa noder har adresser som: Bergstigen, Brostigen, Breviken, Brännaregatan, Gallerud, Hamngatan, Högelian, Högerud, Katjärnsvägen, Klevane, Klockarevägen, Kornvägen, Kyrkerud, Kyrkerudsvägen, Kyrkåsvägen, Kvarnvägen, Källtegen, Kärrstigen, Leverhögen, Lian, Liögården, Lysed, Låbbyn, Långelanda, N. Ström, N. Åkerstigen, Nygatan, Nästebacka, Prästgårdsvägen, Risviken, Roa, Rönnfors väg, Rågvägen, Sillegårdsed, Sillgårdsedsvägen, Silleniusvägen, Sjötorpsvägen, Sjövägen, Skolvägen, Slämtegen, Stenslanda, Strand, Strandvägen, S. Ringvägen, S. Ström, S. Åkerstigen, Söpplanda, Ulvestad, Vikebotten, Viktor Sjöströms väg, Viksgatan, Violvägen, Västanåsvägen, Våxlanda, V. Näs, Åsebyn, Åslanda, Älgstigen, Ängsvägen, Öna, Ö. Näs.

Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Driftstörningar på TV via Viasat

 Viasat har sedan torsdagen den 18 april en driftstörning i Värmland för kunder genom Telia Öppen Fiber. Felet innebär frysningar och pixeleringar på TV-tjänsten. Felsökning pågår och de ber drabbade kunder att avvakta.

Uppdaterad driftinformation finner ni på Viasats hemsida www.viasat.se/kundservice eller via deras kundtjänst på telefon: 0771-522000.

Felet beror inte på fibernätet.

 

Driftstopp i Karlanda, lördagen den 2 februari.

Årjängs Nät har under eftermiddagen fått in en anmälan om att fiberanslutningen inte fungerar i Karlanda, mot Mörtnäshållet. Tekniker är på väg för att lokalisera felet. Vi återkommer när vi har mer information.

Felet är åtgärdat och nu ska anslutningen fungera igen.

 

Planerat driftsstopp måndagen den 28 januari, kl. 09:00-13:00

Driftstoppet idag den 28 januari är avblåst. Det innebär att alla anslutningar kommer att fungera som vanligt.

Måndagen den 28 januari kommer Årjängs kommun byta en elmätare i Töcksfors. Det innebär att strömmen till vår tekniknod kommer brytas under förmiddagen, vilket i sin tur innebär att din fiberanslutning inte fungerar. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under perioden.  

Berörda kunder är boende i Töcksfors, Karlanda och delvis Holmedal.

Vid ett avbrott så kan det ibland behövas en omstart av medieomvandlaren (inneboxen på väggen). Om inte din fiberuppkoppling kommer igång igen så prova först att starta om medieomvandlaren. Om den fortsatt inte kommer igång kontaktar du din tjänsteoperatör.

 

Planerat strömavbrott i Mörtnäs, onsdag den 5 december kl. 09:00-11:00

Onsdagen den 5 december mellan kl 09:00-11:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra kunder i Mörtnäs med omnejd. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid.

 

Avbrott för kunder i SellNets fiberförening, måndag 26 nov.

På morgonen inkom en felanmälan från Telia gällande ett troligt fel på en switch i noden i Harnäs. Tekniker är på väg för felsökning.

Felet är uppdagat och åtgärdat. Nu ska fiberanslutningarna fungera igen.

 

Planerat strömavbrott i Holmedal, tisdag den 21 augusti kl. 09:00-14:00

Tisdagen den 21 augusti mellan kl 09:00-14:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra kunder i Tången med omnejd. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid.

 

Tisdag 31 juli

Vi har i kväll tisdag 31 juli, fått in en rapport om att det är fel hos flera av våra kunder i SellNets fiberförening efter åskovädret i lördags. Vi håller nu på att felsöka vad som orsakar detta. Vi har fått besked från Telia att de inte kan se några fel på switcharna så vi söker vidare.

Vi kan inte se några fel på själva fibernätet. De adresser vi fått felanmälan på som vi hunnit felsöka har det varit åskfel hos kunden.

Om du är en av de drabbade som fortsatt inte har fått igång din anslutning samt inte fått hjälp av din tjänsteleverantör trots att du ringt och anmält vill vi gärna komma i kontakt med. Skicka ett sms till 072-536 79 84 med liten förklaring på vilka åtgärder du vidtagit samt kontaktuppgifter till dig, adress och fastighetsbeteckning.

Själva fiberkabeln är okänslig för åska men all elektronik som hör till kan ta skada så glöm inte att dra ur kontakten till bl.a. medieomvandlaren när åskan går.

Har du haft ett avbrott så kan det också ibland behövas en omstart av medieomvandlaren (inneboxen på väggen).

 

Planerat strömavbrott, torsdag den 21 juni kl. 8:30-10:30 

Torsdagen den 21 juni mellan kl 08:30-10:30 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra kunder i Mörtnäs med omnejd. Du kommer därför inte kunna nyttja ditt fibernät under denna tid.

 

Planerade driftstopp 11 och 12 juni

Natten mellan den 11-12 juni kommer vi göra ett kort driftstopp av elförsörjningen till vår huvudnod i Årjäng på grund av uppgradering för ökad driftsäkerhet. Driftstoppet är planerat till kl. 00:00-01:00. Det kan gå snabbare också.

Detta driftstopp påverkar stora delar av anslutningarna i Årjäng samt landsbygdskunder i Vatt-Net, SellNet, Fölsbyn och SN-Fibers områden.

Kvällen den 12 juni efter kl 18:00 kommer vi att göra samma driftstopp på ytterligare fyra noder: Vännacka, centrala Årjäng, Svensbyn och Töcksfors.

Dessa stopp kommer ske under kvällen. Lite svårt att meddela exakta tider då det är resväg mellan noderna och svårt att uppskatta exakt tidsåtgång för varje stopp.

Dessa stopp påverkar flera anslutningar i Karlanda, centrala Årjäng, SN-Fiber (Backa), SellNet och TöckNet.

 

Driftstörning lördag 26 maj i föreningen Vatt-net

Lördag kväll fick vi in anmälan om en driftstörning på en av våra switchar i noden i Leverhögen. Tekniker är på väg. Vi meddelar så snart felet är lokaliserat och åtgärdat.

Berörda adresser är: Strand, Åsebyn, Öna och Östra Näs.

Felet är åtgärdat och anslutningarna ska nu fungera igen. Om inte länken kommer igång igen efter avbrottet så prova att starta om medieomvandlaren annars kontakta tjänsteleverantören.

 

Driftstörning 22 maj

Tisdagen den 22 maj kl. 15:30 fick vi kännedom om en driftstörning i Årjäng. Tekniker är på plats för att lokalisera felet. Vi återkommer med mer information så fort vi vet mer.

Tisdag 22 maj kl. 18:15 - Felet är lokaliserat till ett strömfel i en av våra noder och är åtgärdat. Nu ska din fiberanslutning fungera igen.

Om inte länken kommer igång igen efter avbrottet så prova att starta om medieomvandlaren annars kontakta tjänsteleverantören.

 

Planerat strömavbrott, måndag den 7 maj kl. 12:00-16:00 och tisdag 8 maj kl. 07:00-07:15

Måndagen den 7 maj mellan kl 12:00-16:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till våra fibernoder i Harnäs, Sillebotten och Skogen. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till dessa noder har adresser som: Bålerud, Egenäs, Finntorp, Fälltakan, Galteviken, Grinsbyn, Grällsbyn, Gyltenäs, Harnäs, Hjällen, Hol, Hult, Hästön, Högstakan, Liane (endast Brogärdet och Tjärnshaget), Lisslerud, Myrås, Mölntegen, Ragnilrud, Rök, Signebyn, Sillebotten, Silleruds Prästgård, Skogen, Solberg, Tegen, Tobyn, Torkelsbyn, Åsebyn.

Tisdag den 8 maj mellan kl. 07:00-07:15 kommer de göra ett litet driftstopp som påverkar noden i Svensbyn. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Bartveten, Barås, Bronäset, Bryngelsbyn, Byn, Bäcken, Guttarbol, Gängene, Häljebyn, Karlsfors, Korsbyn, Liane, Nybyggerud, Snarkil, Sockenstugan, Stenarsbyn, Svensby Strand, Svensbyn, Svensbyns gård, Takene, Tjolitta, Tollersrud, Trubbyn, Utängen, Älgtån.

 

 Planerat strömavbrott, måndag den 12 mars kl. 12:00-16:00

Måndagen den 12 mars mellan k 12:00-16:00 kommer Ellevio genomföra ett underhållsarbete i sitt ledningsnät. Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Mörtnäs. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Glassnäs, Barlingshult, Södra Ström Strömsänga, Sörboheden, Västra Mörtnäs och Östra Mörtnäs.

 

Planerat strömavbrott, onsdag 20 december kl. 12:00-14:30

Onsdag den 20 december kl. 12:00-14:30 kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Tången/Mölnerud. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Björkeviken, Bäckevarv, Holmerud, Månstad, Mölnerud, Rössbyn, Selen, Struven, Såviken, Södra Holmerud, Tången.

Om inte länken kommer igång igen efter avbrottet så prova att starta om medieomvandlaren annars kontakta tjänsteleverantören.

 

Planerat strömavbrott, tisdag 5 december kl. 10:00-14:00

Tisdag 5 december kl. 10:00-14:00 kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Holmedals-Breviken. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Breviken, Gröttnäs, Hän, Nästeviken, Uppsal, Västra Viker, Östra Viker.

Om inte länken kommer igång igen efter avbrottet så prova att starta om medieomvandlaren annars kontakta tjänsteleverantören.

 

Planerat driftstopp i Hjällen 29 nov kl. 10:00-15:00

Onsdag 29 nov mellan kl 10:00-15:00 kommer vi behöva göra ett driftsavbrott på din fiberanslutning för dig med fastighetsbeteckning Hjällen. Vi kommer blåsa om en fiberkabel och göra en omsvetsning för att ansluta en ny medlem i er förening.

Följande kunder är berörda av avbrottet:

Hjällen 1:10
Hjällen 1:17
Hjällen 1:18
Hjällen 1:26
Hjällen 1:28
Hjällen 1:32
Hjällen 1:34

 

Planerat driftstopp 14 nov kl. 05:00-06:00

Tisdagen den 14 november kommer vi byta en switch i vår huvudnod. Detta kommer innebära ett driftstopp mellan kl. 05:00 - 06:00 på tisdagmorgon. Kunder som berörs av detta är medlemmar i fiberföreningarna Vatt-Net, SellNet, SN-Fiber, Holmerud och Fölsbyn samt kunder i centrala Årjäng.

Om inte länken kommer igång igen efter avbrottet så prova att starta om medieomvandlaren annars kontakta tjänsteleverantören.

 

Problem med tjänster

Uppdatering 2017-10-12. Telia har nu haft en mätutrustning på plats i Årjäng som kunnat se om det finns störningar i nätet. Mätningen har gjorts mellan den 4-11 oktober och resultatet visar att Tv-kvaliteten i nätet är densamma som i resten av Sverige.

Om du har störningar på din Tv-bild och kör Tv:n trådlöst så rekommenderar vi att du först provar med att dra kabel mellan medieomvandlarens Tv-uttag och din Tv-box. Om du fortsatt har störningar med kabel ska du kontakta din tjänsteleverantör.

Uppdatering 2017-09-20. Enligt Telia ska problemet vara löst och utifrån de förfrågningar vi gjort hos våra kunder så verkar det nu vara OK med TV-tjänsterna. Om det är någon som fortsatt har problem med  att TV-bilden fryser eller det blir svart i rutan när du byter kanal så är vi tacksamma om du meddelar oss detta.

Problembild:

Årjängs Nät har fått in klagomål på att TV-bilden fryser och att en del kanaler inte fungerar. Det blir bara svart i TV-rutan.

Vi har varit i kontakt med Telia Öppen Fiber och fått besked om att det gjorts ett par åtgärder i Årjäng den 22/8. De har under en längre tid haft problem med några optical access switchar som har haft problem med att vissa kanaler inte har fungerat. (Svart bild). Under denna tid har de arbetat för att hitta en lösning. Den lösning som de nu har prövat har visat sig orsaka överbelastning av trafik på vissa delar i nätet (fryst bild).

Den 22 aug så konfigurerades alla switchar om som hade problem (bl.a. Årjäng) för att förhindra samma fel. Efter att ha testat och verifierat detta där det då gick störningsfritt med denna åtgärd verkar det nu som om det återigen blivit någon form av problem.

Telia Öppen Fiber kommer att göra en ny åtgärd och samtidigt göra en mätning i Årjäng för att kontrollera kapaciteten.

Telia Öppen Fiber tror problemet kommer lösas inom någon dag och Årjängs Nät kommer följa upp detta ärende.

 

Planerat avbrott i Karlanda, tisdag 11/7 kl. 08:00-20:00

Tisdagen den 11 juli mellan klockan 08:00 - 20:00 kommer vi ha ett avbrott i fibernätet som berör kunder som är anslutna mot fibernoden i Västra Bön. Det är en stor matningskabel som behöver svetsas om på grund av att den delvis blivit knäckt i ett av skåpen. Vi räknar med att anslutningarna ska fungera igen efter kl 20.00 på tisdagskvällen.

Följande abonnenter är berörda av avbrottet:

FAGERBOL 1:36/1

FAGERBOL 1:37/1

FAGERBOL 1:41/1

FAGERBOL 1:42/1

FAGERBOL 1:43/1

FAGERBOL 1:48/1

FAGERBOL 2:1/1

FAGERBOL 3:1/1

HÄMNÄS 1:15/1

HÄMNÄS 1:23 A/1

HÄMNÄS 1:23 B/1

HÄMNÄS 1:24 A/1

HÄMNÄS 1:24 B/1

HÄMNÄS 1:25 B/1

HÄMNÄS 1:25/1

HÄMNÄS 1:33/1

HÄMNÄS 1:34/1

HÄMNÄS 1:44/1

HÄMNÄS 1:50/1

HÄMNÄS 1:52/1

HÄMNÄS 1:54/1

HÄMNÄS 1:59/1

HÄMNÄS 1:61/1

HÄMNÄS 1:62/1

HÄMNÄS 1:63/1

HÄMNÄS 1:64/1

HÄMNÄS 1:68/1

HÄMNÄS 1:70/1

HÄMNÄS 1:72/1

HÄMNÄS 1:73/1

HÄMNÄS 5:1/1

KARLANDA-KORSBYN 1:25/1

KARLANDA-KORSBYN 1:30/1

KARLANDA-KORSBYN 1:43/1

KARLANDA-KORSBYN 1:47/1

KARLANDA-KORSBYN 1:53/1

KARLANDA-KORSBYN 1:69/1

KARLANDA-KORSBYN 1:74/1

KARLANDA-KORSBYN 1:78/1

KARLANDA-KORSBYN 1:79/1

KARLANDA-KORSBYN 1:84/1

KARLANDA-KORSBYN 1:85/1

KARLANDA-KORSBYN 1:89/1

KARLANDA-KORSBYN 1:91/1

KARLANDA-LIANE 1:10/1

KARLANDA-LIANE 1:109/1

KARLANDA-LIANE 1:114/1

KARLANDA-LIANE 1:115/1

KARLANDA-LIANE 1:120/1

KARLANDA-LIANE 1:27/1

KARLANDA-LIANE 1:30/1

KARLANDA-LIANE 1:31/1

KARLANDA-LIANE 1:42/1

KARLANDA-LIANE 1:49/1

KARLANDA-LIANE 1:97/1

NORRA FORS 1:19/1

SÖDRA FORS 1:23/1

SÖDRA FORS 1:5/1

VITSTEN 1:11/1

VITSTEN 1:14/1

VITSTEN 1:15/1

VITSTEN 1:31/1

VITSTEN 1:41/1

VITSTEN 1:44/1

ÅNF-00-HN1:HÄMNÄSSKOLA/1

 

Planerade strömavbrott

Torsdag 29 juni kl. 08:30-13:30, tisdag 4 juli kl. 09:30-12.30 och torsdag 6 juli kl. 09:30-13:00 kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Holmedals-Breviken. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Breviken, Gröttnäs, Hän, Nästeviken, Uppsal, Västra Viker, Östra Viker.

Tisdag 4 juli kl. 09:30-12.30 och torsdag 6 juli kl. 09:30-13:00 kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Tången. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Björkeviken, Bäckevarv, Holmerud, Månstad, Mölnerud, Rössbyn, Selen, Struven, Såviken, Södra Holmerud, Tången.

Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

 

Planerat strömavbrott, onsdag 28 juni kl. 09:30 - 12:30

Ovanstående tid kommer Ellevio genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Tången. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Observera att strömmen kan komma tillbaka när som helst under avbrottstiden.

Om din fiberanslutning inte kommer igång efter avbrottet så kan du prova att starta om din medieomvandlare.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Björkeviken, Bäckevarv, Holmerud, Månstad, Mölnerud, Rössbyn, Selen, Struven, Såviken, Södra Holmerud, Tången.

 

Serverproblem 7 mars

Under morgonen den 7 mars hade vi ett kortare avbrott på fiberuppkopplingen. Anledningen var ett serverproblem i en Telianod i Karlstad. Felet var åtgärdat runt 08:00 tiden på morgonen.

 

Planerat strömavbrott, onsdag 25 januari kl. 13:00 - 16:00

Ovanstående tid kommer Vattenfall Eldistribution genomföra ett arbete i sitt ledningsnät. Detta innebär att strömmen kommer brytas till vår fibernod i Sillegårdsed. Kunder kopplade på denna nod kommer därför inte kunna nyttja sitt fibernät under denna tid.

Vattenfall ursäktar avbrottet med hänvisar till att det är nödvändigt för en fortsatt säker elleverans.

Kunder kopplade till denna nod har adresser som: Högerud, Leverhögen, Roa, Sillegårdsed, Strand, Åsebyn, Öna, Östra Näs.

 

Åtgärdat

Driftstopp i SN-Fiber, 21 november

Avgrävning i Marknadsbacken

Vi har just nu en avgrävning i Marknadsbacken som innebär driftstopp för ett 20-tal kunder i SN-Fibers område.

Avgrävningen innebär omblåsning av en längre sträcka och omsvetsning på två ställen. Vi har haft lite problem som medfört att lagningen tagit lite längre tid än beräknat. Vi beräknar dock att alla kunder ska vara uppkopplade igen under tisdagskvällen (22/11) om inget oförutsett sker.

 

Åtgärdat

Driftstopp i HolmedalsNet och Karlanda torsdag 29 september

Vi har fått in en felanmälan gällande HolmedalsNet. Just nu har vi en switch som ligger nere i noden i Tången. Det är 45 kunder som är drabbade.

Under eftermiddagen fick vi besked att det är strömdriftstörningar hos Ellevio som påverkar bl.a. kunder i Holmedal och Karlanda. Mer information finner du på ellevio.se/stromavbrott

Om inte fibernätet kommer igång igen när strömmen är stabil så prova att starta om medieomvandlaren.

 

Åtgärdat

Planerat avbrott

Natten mellan den 31/8 - 1/9, kl. 00:00 - 05:00 kommer vi att utföra ett större arbete på en matarkabel. Detta påverkar nästan alla kunder i föreningen Vatt-Nets område och alla kunder i föreningen SellNets område.

Arbetet löpte på smidigt och våra installatörer gjorde ett mycket bra jobb och höll tidplanen.

 

Åtgärdat

Kabelbrott i Bäckevarv, Holmedal

En anmälan om kabelbrott i Bäckevarv, Holmedal har inkommit till Årjängs Nät torsdag 12 maj, 08:00

Brottet rör ett tiotal kunder i Bäckevarv. Tekniker är på plats.

 Felet är åtgärdat.

 

Åtgärdat!

Driftstopp Mörtnäs, måndag 15 februari, kl.19:45

En matningskabel har blivit sönderkörd i Karlanda, Mörtnäs. Tekniker finns nu på plats och håller på att åtgärda problemet.

Det är tyvärr ett omfattande fel som kräver omförläggning av en stor sträcka, vilket innebär att tidsåtgången för att få igång fibernätet igen kommer dra ut på tiden.

Felet är nu åtgärdat och fibernätet fungerar igen.

 

Åtgärdat!

Planerat elavbrott för noden i Holmedals Breviken, torsdagen den 28 januari

På grund av byte av isolatorer i elnätet stänger Ellevio av strömmen till noden i Holmedals Breviken, torsdagen den 28 januari mellan klockan 10:00 - 13:00.

 Info på ellevio.se/stromavbrott

 

Åtgärdat!

Planerat elavbrott för noden i Holmedals Prästgård, måndag den 14 december 

På grund av arbete i elnätet stänger Ellevio av strömmen till noden i Holmedals Prästgård, måndag den 14 december mellan klockan 09:00 - 13:00.

Info på ellevio.se/stromavbrott

 

Åtgärdat!

Driftstopp Fågelviks-Sundsbyn fredag den 25 september

Fredagen den 25 september kommer Årjängs Nät göra ett driftstopp för kunder i Fågelviks-Sundsbyn.

Stoppet föranleds av arbete med nytt skåp som ska svetsas in för ny kunds räkning.

Stoppet beräknas vara avklarat under dagen.

Alla kunder ska nu vara driftsatta igen, 150925, kl. 16:30.

 

Åtgärdat!

Strömavbrott för Karlandanoden onsdag 23 september kl 12:00-13:00.

Eltel meddelar att de är tvungna att bryta strömmen för Karlandanoden för att göra en skarvning på strömmatningskabeln som förser vår nod i Vännacka med ström.

Arbetet beräknas utföras mellan kl 12:00-13:00.

Detta innebär att vi kan få en driftstörning på fiberkabeln.

 

Åtgärdat!

Planerat strömavbrott, 2015-09-09

Den 9 september meddelar Ellevio att de kommer att stänga av strömmen för att byta transformator. Detta kommer att påverka vår nod i Tången mellan följande tider:

Kl. 08:00 - 09:00 och 14:00 - 15:00.

Berörda fastigheter: Björkeviken, Bäckevarv, Holmedals-Prästgård, Holmedals-Mölnerud, Holmerud, Korsbyn, Månstad, Rössbyn, Selen, Såviken, Tången.

 

Åtgärdat

Driftsfel i nod i Karlstad, 2015-07-29

Ett större driftsfel i en nod hos Telia i Karlstad har rapporterats som berör kunder i Årjäng. Leverantören beräknar att felet ska vara åtgärdat runt 12-tiden.

Felet är åtgärdat och länken är uppe igen.

 

Åtgärdat

Planerat driftsstopp i Karlanda och Holmedal tisdag den 21 juli kl 08:00

Vi behöver bryta driften för kunder i Karlanda och Holmedal under tisdagen den 21 juli med start kl.08:00. Arbetet beräknas vara klart till kl 12:00.

Anledningen är att vi behöver göra justeringar i ett fiberskåp.

Detta gäller fastigheter i Barlingshult, Djuv, Fagerbol, Hämnäs, Fagerbol, Hög, Kesebotten, Korsbyn, Norra och Södra Fors, Pikstad, Saxebyn, Glassnäs, Gryttom, Herredalen, Nästebacka, Bjärn, Björkebol, Håltebyn, Kroken, Kytterud, Karlanda-Liane, Lysås, Månserud, Mölnerud, Mörtnäs, Smolmark, Stallarebyn, Karlanda-Stom, Sörboheden, Vitsten, Vrängebol, Vännacka, Årstad och Östra Bön.

 Justeringarna gick bra och de flesta kunder var uppkopplade igen vid kl. 10:30

Åtgärdat

Karlanda och Holmedal 2015-07-16

Vi har för närvarande ett stort driftsfel i nätet. Det gäller kunder kopplade till noderna i V:a Bön, Vännacka och Mörtnäs.

Drabbade fastigheter är belägna i Barlingshult, Djuv, Fagerbol, Hämnäs, Fagerbol, Hög, Kesebotten, Korsbyn, Norra och Södra Fors, Pikstad, Saxebyn, Glassnäs, Gryttom, Herredalen, Nästebacka, Bjärn, Björkebol, Håltebyn, Kroken, Kytterud, Karlanda-Liane, Lysås, Månserud, Mölnerud, Mörtnäs, Smolmark, Stallarebyn, Karlanda-Stom, Sörboheden, Vitsten, Vrängebol, Vännacka, Årstad och Östra Bön.

Felsökning pågår.

 Felet är nu lokaliserat och åtgärdat 2015-07-17

 

Åtgärdat

Karlanda 2015-07-02

En avgrävning av fibernätet har skett i Fagerbol, Karlanda.

Arbete med lagning pågår.

Felet är åtgärdat och länken är nu uppe igen 2015-07-02

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 3 oktober 2021